Autor Wątek: Kto tu coś napisze ten dupa!  (Przeczytany 330505 razy)

Offline commelina

• jestę skervesenę
  • Pr0
  • ...grałbym EVER
    • Skervesen
Bo ja wiem, Amerykanie jesli nie mają własnego interesu nigdzie sie nie ruszą. Jesli beda trzymac Putina to i tak reagowac bedą tam gdzie mają w tym żywotny interes a poswieca w imie tego mniejsze zło, i to niezaleznie od opcji która tam wygra. Ukraine przekazali złom a Kurdom najnowoczesniejsze rakiety reczne Javelin i takich przykładów można mnozyc. Nas i tak traktują jako pas bezpieczenstwa, ( taka moja konkluzja )  tak jak to było za Układu Warszawskiego, mielismy byc pasem do zaorania, takie promieniujace pole minowe, w zasadzie nie do przejscia dla jednych i drugich. Zuepłnie tez nie zdziwiłbym sie gdyby rusek wlazł do ktoregos z panstw Bałtyckich, to mogłoby obnażyć słabośc NATO i USA do bólu, lub pokazać ich faktyczne zaangazowanie i interesy jakimi sie kierują. My bysmy pewnie poszli na odsiecz z szabelką na czołgi, przy aktualnym naszym usbrojeniu o OPL, nie mamy niestety zadnych szans przeciwko iskanderom zgormadzonym w okregu Kaliningradzkim. Obejmują niemal całe terytorium naszego kraju. Dlatego program Wisła i Narew juz powinien byc realizowany ale poki co mam sympozja i analizy.... kurwa jego mać.
A nowy Patriot który tak chwalony był tutaj przez niektórych bo amerykański jak przyszło co do czego ma kosztowac 3x tyle ile miał na poczatku. Tymczasem Niemcy Włosi i Francuzi maja całkiekm zacny własny system, no ale ... I z jednym moge sie zgodzić robić tak by stany miały tutaj jakis ineteres byle nie własny w naszej dupie bo to zazwyczaj ponoć boli ;)... przynajmniej na poczatku a później mozna sie przyzwyczaic :P
« Ostatnia zmiana: 25 Lut, 2016, 11:21:56 wysłana przez commelina »