Autor Wątek: Kto tu coś napisze ten dupa!  (Przeczytany 321376 razy)

Offline commelina

• jestę skervesenę
  • Pr0
  • ...grałbym EVER
    • Skervesen
@13 Tak to prawda tylko tamte czasy były tak specyficzne ze oceniając je dzisiaj nie mozna oceniac ich bez kontekstu tamtego klimatu, jak to sam na wstepie zauwazyłeś. Jeśli dzisiaj wielu ocenia wprost, podpisał kapuś itd nie odda to tego kim taki człowiek był i dla mnie taka ocena jest nic nie warta, powiem więcej tak oceniający człowiek jest dla mnie nic nie wart.
Jednak masz racje w tym i ja tego tez nie rozumiem, logiki niektórych ich poczynań. Kaczyński prowadził swoją wojenkę przeciwko Wałęsie od dawna, nie uirywał tego ze irytuje go Wałesa jako ikona solidarności i ze tam powinien byc Lech jego brat a nie Wałęsa. To był jeden z celów zycia Jarka doprowadzic do upadku Wałęsy i wprowadzic na piedestał sowjgo brata. Nawet specjalnie tego nie ukrywał i w wielu wywiadach o tym wspominał.
Jak dla mnie i to co zrobiłe wtedy i Wałęsa i Macierewicz to były jakieś bardziej lub mniej własne rozgrywki i ani jedno ani drugie nie jest zgodne z moim widzeniem swiata lub raczej tego jakim chciałbym go widziec.