Autor Wątek: Nóż kuchenny - jaki?  (Przeczytany 14856 razy)

Offline Radek M

  • Sith Lord
  • Pr0
  • Wiadomości: 1 484
  • "[pause] These go to eleven"
Odp: Nóż kuchenny - jaki?
« 20 Sty, 2016, 12:48:28 »
O to to, lubię linki :)

A te Gerlachy jak? Gdzieś słyszałem, że to już czajna, ale ludzie raczej chwalą. Tyle że wg mnie rączka z tworzywa jest bardziej ok.

Tomek - mi w zupełności stykną dwa noże, szefa kuchni i nieco mniejszy. Jeden szefa kuchni w sumie też, ale tak jak mówię, najpierw chcę sprawdzić czy tańsze rozwiązanie nie załatwi mi sprawy + dobre urządzenie do ostrzenia. No i jednak preferere ze dwa, bo często z kumplem pichcę.

Opinelowi się muszę przyjrzeć, bo zapomniałem o tej marce. Miałem kiedyś scyzoryk od nich i dawał radę.

Fiskars - to taki szekter wśród gitar mam wrażenie. Mam jeden, ale z niższej serii i faktycznie jak był nowszy to kroił ładnie, tyle że po 2 latach już mu osełka nie pomaga niestety. Fiskarsy traktuję jako opcję awaryjną w przypadku braku podjary czymś innym.
No pain No gain !