Z tym samobujem jak dla mnie tak samo przesadzone jak i cała afera wokół Polski. Jedyne co ze Bieńkowska głosowała za ale ta pani wystawiła sobie laurke już wczesniej.
@pivovarit tak czytam co piszesz i zauważam w Tobie pierwiastek Korwina. "Słabsze jednostki muszą wyginąć " to takie bardzo korwinowe, ale IMO mało ludzkie. Daleko mi do socjalisty ale trudno mi sie zgodzić z takim systemem.
Sa jednostki jak pisał przychlast nie przystosowane z różnych względów, słabsze psychicznie itd itd. Człowiek nie jest albo biały albo czarny i nie chodzi mi tutaj o kolor skóry. Jest miejsce dla każdego, jeśli byłyby tylko takie same jednostki mocne, wybitne, kto zmywałby naczynia, sprzatał, wykonywał czynności proste, bez ujmowania tym czynnościom godności i czegokolwiek prócz wygórowanego wynagrodzenia. I tutaj faktycznie zderzamy sie z rzeczywistością w której często tej jednostki wpadają w jedno z zagrożeń z linku podanego przez iwronka
Chcę = sasłuzyłem =należy mi się, to faktycznie jest problem, ale jak wspomniałem nie jesteśmy czarno biali.
Wprawdzie wypowiedź skierowana do pivovarita, tymczasem pozwolę sobie dołączyć się. Otóż niezbyt widzę w czym brak socjalizmu przeszkadza w zmywaniu naczyń, sprzątaniu i wykonywaniu czynności prostych.