Autor Wątek: Kto tu coś napisze ten dupa!  (Przeczytany 320543 razy)

Offline commelina

• jestę skervesenę
  • Pr0
  • ...grałbym EVER
    • Skervesen
Trochę to faktycznie irytujące gdy PIS wyciaga dziadka z wermachtu , ojca z pzpr a sami obsadzaja Jasińskim Orlen.

Posty połączone: 15 Sty, 2016, 09:11:50
Ruskie wygrały ilością również, ale także - tak się śmiesznie składa - amerykańską technologią: Studebakerami, Jeepami, Stuartami, Aircobrami itp. O programie Lend-Lease słyszałeś? To, że ruskie mówią teraz, że to wyłącznie ich zasługa, to druga para kaloszy. Ja jestem za tym, żeby rakiet było dużo i były najnowocześniejsze ;)

Według aktualnych szacunków rosyjskich historyków, w ramach pomocy ZSRR otrzymał 427 tys. samochodów, 22 tys. samolotów, 13 tys. czołgów, 9 tys. traktorów, 2 tys. lokomotyw, 11 tys. wagonów, 3 mln t benzyny lotniczej, 350 tys. t materiałów wybuchowych, 15 mln par butów, 70 mln m kw. tkanin ubraniowych, 4 mln opon oraz 200 tys. km drutu telefonicznego[1].

Faktycznie nie byłem precyzyjny, chodziło mi tylko o broń pancerną i porównanie technologi ichnej czyli T34 do niemieckiej pantery i tygrysa. Wiele bitew wygrali ( pancernych) własnie tylko dzięki ilości.
Piotr musimy być realistami i wiem ze sobie robisz podsmiechujki bo i ja jestem za tym by było jak najwięcej najnowocześniejszyc h, ale hamburgery, jak piszesz, w leasing nam to dadzą ? czy za biedronki lub stonke to kupimy.
Nie mamy kasy na takie rzeczy bo zbyt wiele na raz musimy zmodernizować. Mierz siły na zamiary ;)
A przy okazji rozwijaj własny przemysł i na nim opieraj podstae i fundamenty do zaplecza wojskowego.
Ciekawy przykład to Saudowie. Nakupowali najnowoczesniejszeg o sprzetu za grube miliardy jest tylko kłopot bo nie mają zaplecza. Wszystko muszą kupować od amunicji po szkolenia. Irak ma zdecydowanie gorsze uzbrojnie ale inwestują we własny przemysł i w razie W a jest blisko nie jestem przekonany czy sprzet cokolwiek saudom pomorze, patrzac choćby przez pryzmat wojny w Jemenie. Nie dają sobie rady a mają rakiety samoloty czołgi , wszystko z górnej półki.
« Ostatnia zmiana: 15 Sty, 2016, 09:17:19 wysłana przez commelina »