Autor Wątek: JS32-7 - jakikolwiek odzew?  (Przeczytany 11900 razy)

Offline bleedinhammer

• Użytkownik
Odp: JS32-7 - jakikolwiek odzew?
« 28 Gru, 2015, 00:22:09 »
Znaczy pierwsze co się w oczy rzuca, że chyba totalnie nie wiesz co chcesz kupić, skoro chłopaki tak stosunkowo łatwo przekabacili Cię z 26,5" na 25,5", co w odniesieniu do całokształtu funkcjonowania wiosła może stanowić sporą różnicę, mimo, że na papierze to tak jeden cal to niby nic. Na Twoim miejscu bym ograł te wszystkie badyle i przemyślał sprawę. Bo to, czy ktoś woli G w 25,5" czy 27" to jest kwestia stricte personalna. Zasugerujesz się czyimś zdaniem, a potem będziesz płakał, że muli czy gra tępo.
Totalnie może nie. Trochę. Całe 5 lat grałem w E, bo Metallica, Megadeth, Opeth i DT nagrali lwią część swych płyt w takim stroju. I się co najwyżej wkurzałem, że "Youthanasia" jest w Eb, a "Twelve Steps Suite" jest grane na siódemce. Nieco ponad rok temu zajrzałem na to forum, począłem słuchać paru djentowych zespołów, po wakacjach powziąłem decyzję, że szukam siedmiu strun, bo mnie kręci agresywne brzmienie siódmej struny, wszelakie polimetrie, lans i bans, a prócz tego trudno mi grać kawałki na siedem na sześciostrunówce (jakoś sobie radzić próbowałem na zdezelowanym Samicku, ale to nie to samo).

Mam budżet: koło 1200zł. Schectera się boję. Mogę brać JSa, dlatego też pytam się o wasze wrażenia (bo chociażby na SS.org zachwalają), ale jest to chyba jednak niepopularne wiosło u nas. Byłbym zadowolony, bo wygląda seksownie i na papierze ma wszystko, czego mi potrzeba. Szczególnie, że to wiesło na początek.
Mogę też jednak spróbować kupić chociażby Flame'a, który zawisł na giełdzie. Ma 25,4". Do bedroom warriorowania na PODzie może wystarczy. A jak nie, to sprzedam pewno podobnie, wiadomo jakie to chodliwe instrumenty, takie Flejmy.
Do czego dążę: Jeżeli miałbym kupić nową gitarę za 2,5k (a przez chwilę się zastanawiałem nad SLATami z serii X, jak pisałem), to wtedy 25.5 czy 26.5 nie byłoby mi tak obojętne. Ale przy zakupie JSa/Demona/używki Flejma za 1200 czy 1300 ten cal różnicy aż tak mi nie robi
« Ostatnia zmiana: 28 Gru, 2015, 00:27:15 wysłana przez bleedinhammer »