Autor Wątek: [NGD] Chapman ML7-T  (Przeczytany 14652 razy)

Offline guitarfreak

• Gaduła
Odp: [NGD] Chapman ML7-T
« 24 Gru, 2015, 13:03:32 »
Guitarfreak wyglad nie ma znaczenia. Sam mam gitare ktore mi wizualnie nie robi. Wypowiedzialem zdanie na temat tego co moglem ocenic. Brzmienia nie moge ocenic. Specka Tobie odpowiada wiec tutaj nie ma co sie wypowiadac. Wyglad - jedyne co moge ocenic.
RWD kazde pierdolenie jest bezsensowne bo i tak umrzemy...
Że tak powiem przyjąłem do wiadomości ;)

Co do brzmienia gitara jest zajebiście zwarta i szybka. Atak jest błyskawiczny a w każdej pozycji dzwięk jest klarowny. Sustain bardzo długi. Nie szukałem gitary do czystego kurwienia, ale daje radę na każdym polu, lepiej niż ostatni Ibek na CL/LF. Pickupy naprawdę są spoko, prędzej czy później będę coś tam wkładał w celach eksperymentalnych, ale nie są to Ibanezowaskie Vki, które z reguły zawsze wydłubywałem z gitar. Wiem, że to są przystawki G&B, które ponoć wrzucają do PRSów SE, ale czy Chapman dodał tam swoje 5gr nie wiem.

Co do wykończenia i samego dizajnu to chyba założenie Chapmana było takie żeby dać coś do późniejszego tuningu jeśli ktoś ma życzenie. Ani nie ma za bardzo co fotografować ani opisywać. Specka jest prosta, gitara jest prosta, bierz i graj, to od gitarnika zależy ile brzmienia i tzw duszy wyciągnie z tego czy innego badyla. W tej klasie i przedziale cenowym na pewno jest to wiosło, które bym polecał. Jak dla mnie robi wszystko co taka gitara robić powinna.
... no i Wesołych Świąt wszystkim  ;)