Autor Wątek: Kto tu coś napisze ten dupa!  (Przeczytany 319496 razy)

Offline Algiz

• Gaduła
Takie badania klimatyczne są jak sondaże  przedwyborcze , wszystko zależy od tego kto je zleci i ile zapłaci.
 Mój śp prof od historii miał świra na punkcie krzyżaków a zwłaszcza aspektu ekonomicznego zakonu i napisał wiele publikacji na ten temat . Dla mnie szokiem było że osiedlili się w Malborku dla tego, że były tam dobre warunki do uprawy winorośli !!! dziś jest to nie możliwe a na pewno nie miałoby sensu. Pamiętam zimy stulecia z lat 80 które i tak były niczym w porównaniu z zimami z lat czterdziestych, dziadek mi opowiadał że jak złapał mróz to drzewa rozrywało i taki huk było słychać na dziesiątki kilometrów, albo jak lód na jeziorze się cielił i pojawiała się szczelina która natychmiast zamarzała, efekt akustyczny takiego zjawiska jest nie do opisania. Ziemia ma swoje cykle zmienia się precesja czyli kąt nachylenia osi ziemi , słońce też ma swoje cykle które nijak nie chcą się podporządkować ludzkiej logice i ludzkiemu kalendarzowi. Ludzie są jak pchły na psiej dupie, a kłócą się do kogo należy cały pies który i tak nas zrzuci jednym machnięciem ogona.
« Ostatnia zmiana: 13 Gru, 2015, 18:40:25 wysłana przez Algiz »