6. @Stivo2005 jak ustawiałeś axe i mg spa robiąc test quantum ( w kontekście moich dylematów - czyli power amp sim w axe on czy off, sag i presence w axe ? W jakim położeniu są gały volume i presence w MG, kiedy robisz testy, używasz out 1 czy 2 w axe oraz w jakim położeniu są knoby ) ?
No więc tak, nie nagrywam za pomocą mikrofonu Axe, tylko bezpośrednio. Jak gram z MG SPA2x50 to póki co mam ustawienia z FW19, czyli miałem włączoną symulację PA, ale... no teraz się chyba przestawię, bo po ostatnim gigu, jakoś nie grało to tak jakbym chciał, przebasowane i przekompresowane. Na starych FW brzmiało mi to za sucho, teraz pewnie to poprawili, więc trzeba zmienić ustawienia. Używam zawsze Out 1, jak gram z MG SPA, to ustawiam tam Presence na 5/10 i Master 5/10 (jeszcze nie muli, a już jest pizdeczka), głośność reguluję właśnie Out 1, zwykle jest tak na 35-40% rozkręcony. Jak reampuję za pomocą reampboxa real ampy, to wrzucam Out 1 na 100%.
Nie czytam forów jak to powinno się ustawiać, a robię tak jak mi brzmi najlepiej i najwygodniej.
Spoko dzięki...jednak najbardziej mnie interesuje jak ustawiasz MG ( volume i presence ) bo rozumiem, że presence i master 5/10 ustawiasz w axe/ampblock ?