@Tadeo : Pierwszy lepszy filmik, jakich pełno krąży teraz po sieci:
www.youtube.com/watch?t=495&v=acPKOEC7_2M
Proste pytanie - czy nie masz nic przeciwko temu, aby okazało się, że np. 50, czy 100 uchodźców zostanie ulokowanych w Twoim bezpośrednim sąsiedztwie?
Pamiętasz ... może i nie, ja pamiętam, czasy gdy każdego polaka, w jeszcze RFN, uznawano za pijaka, złodzieja samochodów, i chooi wie kogo jeszcze ? Sam mam z tym problem tzn z uchodźcami czy imigrantami, ale takie jednostronne podejscie do sprawy jest chyba niedobre, patrząc po naszych, polskich doświadczeniach.
wiem ze niełatwo a może i niemożliwe odróżnić porządnego człowieka od skurwysyna z maczetą ale każdy sniady muzułmanin niekoniecznie musi być pojebem. A co z białymi, niby normalnymi, walczącymi po stronie ISIS jak ich przyjmiecie. Takiego przepuścimy jak swojego ?
Wkurwiam sie na myśl ze "brudas" bedzie zył na mój koszt, bo nie łudzę sie ze bedą tak bardzo chcieli pracować, ale tez nie chce o każdym spierdalającym przed tą pojebaną wojną wywołaną przez obce siły myśleć w ten sposób. Generalnie wg mnie nie jest to wszystko takie oczywiste i proste.