Autor Wątek: LINE 6 USERS - Porady, pomysły, presety.  (Przeczytany 335317 razy)

Zomballo

• Gość
paczka jest PRZE-ZA-JE-BISTA ! :) Tego właśnie mi brakowało. Przeleciałem nowości tylko ogólnie, skupiłem sie na razie na kręceniu Peaveya 5150 oraz modyfikacji pod siebie presetów na tym wzmaku, które ściągnąłem z netu. Cuuuda, panie. Po prostu cuda  :) Opłacało się wydać te dwie stówki.

No to cieszę się Twoim szczęściem. Wyłącznie, bo ja nie wiem, co Was tak cieszy :D

Jeśli chodzi o sytuację POD -> końcówka -> kolumna gitarowa - to nadal jest tak sobie. Ba, symulacja Mesy nadal jest przyjemniejsza w odbiorze, niż ten nowy 5150. No do dupy to brzmi, tak, srak, direct, stack power amp, z wyłączoną symulacją paczki, z testowo włączoną. Ni chuja. Da się oczywiście grać, ale w porównaniu z Kemperem czy choćby JamUp - nadal bieda. No i znów - dlaczego rzeczy z JamUp czy zwyczajne, niewychuchane profile na Kemperze brzmią od ręki, a tu trzeba kręcić, nęcić, do zmęczenia uszu, zanim coś fajnego się usłyszy?

Proste! To nie jest diwajs do gitarowych gratów. Na kompie, aktywnej kolumnie czy nawet 8-10 calowej pierdziawce to gada. Zauważ, że w pierwszych firmware nie było możliwości wyłączenia symulacji pak. Potem (wymuszeni przez użytkowników) od bidy zrobili ale działa to gorzej niż z zapiętą paczką. Nie piszę, że sie nie da bo sam grałem na tym z gitarową końcówką i paką. Nie mniej jednak brzmi to kwadratowo i twardo. Na każdej końcówce inaczej. Niby dodali jeszcze jeden EQ ale tylko po to, by go wyłączyć. Niemożliwością jest ustawić go w dowolnym miejscu w łańcuchu (ja się pytam PO KI CHUJ?). Podobno Zoom G3 gada lepiej a jest połowę tańszy. Może tędy droga? ;P
Sprzeciw!
Spoiler
Ale HD?