Autor Wątek: Kącik fitness  (Przeczytany 380992 razy)

Offline Sleepwalker74

• Gaduła
Odp: Kącik fitness
« Odpowiedź #1725 18 Kwi, 2015, 00:25:13 »
A to Ty jesz jeszcze więcej niż 2,2g białka zwierzęcego na kg suchej masy? Większą ilość organizm i tak prawdopodobnie przerobi na energię. Chyba nie stosuje kilkugodzinnych treningów 7x w tygodniu. Ciekawi mnie Twój rozkład BTW.
A cardio nie jest obowiązkowe, zawodowi kulturyści w obawie o utratę mięcha podczas redukcji stosują co najwyżej spacery.
2,2g? To już stare standardy, teraz dopasowuje się optymalną ilość pod własny organizm. W moim wypadku ta ilość była za mała. Obecnie około 3,5g białka / 5g węgli / 1g tłuszczy. Na masówce oczywiście. Na redukcji węgle w dół a białko trochę w górę. Trening to trochę ponad godzinę 4 X w tygodniu + zaraz po nim około 30 minut biegania. I od razu odpowiadam na ewentualne pytania - bez koksu. Taki rozkład zaczął mi przynosić efekty. Co do zawodowców i spacerów, to większość jednak cardio stosuje, zaskoczę Cię może, ale niektórzy wprowadzają nawet interwały. Zadałem to pytanie dlatego, że akurat w wypadku moim i moich trenujących znajomych bez cardio się nie obejdzie - jeśli chodzi oczywiście o konkretne efekty, a nie redukcję light. Co wcale nie znaczy iż twierdzę, że to niemożliwe.