Autor Wątek: Firzd 7 in da hauz, chili Jeż zanabył Jeżaneza  (Przeczytany 11243 razy)

Offline MrJ

• Pr0
  • marudny jeżor
W ogóle, to ciężkie to to? Znajomy miał w szóstce i był straszny kloc.

Też nie czytałeś! Ahaha!

Fakt :D 3,3 kilograma - bez strun :P Ale dla pewności zważę ją dzisiaj raz jeszcze. Dla porównania mój SG 3,1, chociaż różnica "na żywo" wydaje się większa bo SG jednak jest wygodniejszy. Cóż... ;D Niemniej, pierwszym wrażeniem po wyjęciu z pudła było "łokurwa co to takie duże (bo ma swoje gabaryty) a takie lekkie" ;)

Aha, pierwsze wrażenia z gry na stojaka:

1. gitarka jest całkiem przyzwoicie wyważona. Co prawda nadal nie jest to poziom (super)strata, ale nie leci aż tak jak SG. Chociaż i tak IMO zaczep paska jest niepotrzebnie przesunięty, mógłby być spokojnie z 1,5cm bliżej gryfu bo i tak jest tam sporo miejsca. A tak to pasek się mocno zgina - może podeślę focię jak kogoś to interere.
2. wcięcie pod mięsień piwny :P mimo że wydaje się nieduże, jest aż nadto wystarczające i bardzo pomaga w grze,
3. podobnie kopyto gryfu - niby nie jest to poziom SG (do którego się odnoszę i odnosił będę) i sprawia tym samym wrażenie dość dużego, ale praktycznie skoro ja z moimi małymi łapkami mogę sobie spokojnie sięgać do ostatnich progów, to jest co najmniej dobrze :tak:
4. brak profilowania pod ramię. NOSZKURWA! Przy wszystkich swoich wadach SG jest o tyle wygodne, że ma mocno profilowane krawędzie korpusu. LP nie, i to "nie" wypada akurat w połowie przedramienia :headache: :P Chyba będę musiał coś pokombinować z wysokością / kątem zawieszenia gitary.

To nachuj ta siódma struna

A chuj wi. Taki kaprys :D

A jak mi podbijecie temat, to wrzucę nowe focie :)
Dyskusja z forumowym skurwysyństwem jest jak gra w szachy z gołębiem - nieważne ile umiesz, wiesz i jaki masz poziom. Gołąb i tak wskoczy na szachownicę, rozjebie figury, nasra i wydrze dziób że wygrał.