Nie wiem na ile jest to zbieżne z Twoimi potrzebami, bo jeśli używasz TV jako odtwarzacza streamując treści z serwera albo internetu, to możesz też pomyśleć nad zakupem dobrego zestawu komputerowego. Sam jakiś czas temu poszedłem w taką stronę - kupiłem Logitecha Z-5500: jest dobrze działający surround, efekty od suba są ekstra (w porównaniu z kartonowymi basami z małych subów zestawów kinowych, które miałem możliwość posłuchać, jest dużo, dużo lepiej), a satelitki dają radę i nie brzmi to wg mnie bardzo sztucznie. Frajdy mam z tego mnóstwo, efekt na którym mi zależało osiągnąłem. Zestaw połączyłem kabelkiem optycznym. Wada: Z5500 nie jest już produkowane, a jego następca (z906) ma mniejszy sub, który ma mniej przychylne opinie wśród recenzentów. Wcześniej myślałem nad jakimś soundbarem, ale uznałem, że skoro mogę fizycznie rozstawić kolumienki, to z pewnością dadzą lepszy efekt niż DSP, dla których pewnie musiałbym siedzieć dokładnie w "sweet-spot".
Wszystkie plastiki od logitecha (tak samo creativa itp) to makabryczne gówno. Przerabiałem to i brzmi po prostu tak chujowo, że łzy same ciekną strugami po polikach. Da się dużo taniej kupić coś o wiele lepiej brzmiącego, tylko trzeba osobno wtedy coś pomiędzy kompa, a sam zestaw, co będzie obsługiwało wszelkie DTS i inne takie. O opcji użycia komputerowych zestawów wspomniałem wczesniej