Autor Wątek: pochwale sie, a co tam :D  (Przeczytany 12743 razy)

Offline Budzan

• Pr0
Odp: pochwale sie, a co tam :D
« 04 Mar, 2009, 13:44:41 »
wuju: Za dużo Ci nie pomogę :) powiem Ci tyle, ze mieliśmy 1 mikrofon w centrali, troche kombinowaliśmy z głębokością osadzenia go, żeby odpowiednie brzmienie wycisnąć, z tego co wiem, jeśli macie dużo podwójnej to lepiej go trochę wyjąć żeby sie nie robiła chujnia. My nagraliśmy z głebiej osadzonym, bo podwójna u nas robi tylko jakieś delikatne akcenty. 2 majki były na werbel, jeden nad, drugi pod, po 1 majku na flora i toma, 2 overheady i na hit hat jeszcze  cos, dalej nie wiem, a nie chce Cie wprowadzać w błąd ogólnie :) nie zwracałem na to uwagi, poprzednia płyto/epka też była nagrana tam w studio i gary wyszły spoko. teraz jest większy ogień z bębnów :) nie wiem kiedy wchodzicie nagrywac bębny, ale w studio będę za tydzień zeby nagrać gitary to mogę podpytać.

to z czym był spory problem to granie do klika :D nasz perkusista 1 dnia trochę się gubił więc nagrywaliśmy partiami potem sklejaliśmy do kupu, 2 dnia poszło już z górki, większośc za 1 podejściem.
na koniec dograliśmy pojedyńcze walnięcia z lewej i prawej ręki w każdy element perki, jakby trzeba było gdzieś coś uzupełnić.

generalnie to jeśli Wasz bębniarz nie gra do klika to go opierdolcie i każcie mu grać z klikiem bo potem może być różnie :/ u nas nagranie perki trwało aż 6h!!!

Az: dzięki, robim co możem żeby było fejn.
« Ostatnia zmiana: 04 Mar, 2009, 13:46:23 wysłana przez Budzan »