Autor Wątek: Gitara siedmiostrunowa za 1200 zł (Schecter Demon 7?)  (Przeczytany 19365 razy)

Offline Mother Puncher

• Pr0
  • It is useless, to resist.
Witam :). Planuję zakupić gitarę siedmiostrunową. Chcę kupić w miarę przyzwoite (jak na tą półkę cenową) wiosło w cenie około 1200-1300 zł.
Mam na oku 2 gitary:

- Schecter Omen 7
- Schecter Demon 7

Skłaniam się zdecydowanie ku tej drugiej opcji (aktywne przetworniki, opinie użytkowników tej gitary).
O Omenie przeczytałem (szczególnie tutaj na forum) wiele... eeee powiedzmy, że niezbyt pochlebnych recenzji. A to, że progi źle wykończone, że ogólnie źle poskładany syf z chin.

O Demonie przeczytałem, że to fajna gitara na tej półce cenowej, kilka osób mi ją poleciło, jednak narzekają wszyscy na lakier.

W każdym razie na obu gitarach pogram w najbliższym czasie i sam się przekonam, jednak zanim to zrobię, chciałbym poznać waszą opinię :)! Może znajdę coś fajniejszego w tym przedziale cenowym?
Możecie coś podpowiedzieć. Generalnie powiedzcie mi, czy znajdę coś lepszego w sklepie muzycznym (nówka) za 1200-1300 zł, oraz możecie coś napisać, czy mogę znaleźć lepszą gitarę używaną w tej cenie.

Jestem średnio zaawansowanym gitarzystą :), nie mam zbyt wiele kasy na te rzeczy (moooże kiedyś). Chciałbym, żeby ta gitara dobrze służyła w moim diabolicznym zespole ;D.

Obecnie używam Ibaneza rg320, z przetwornikiem Bill Lawrence l 500XL przy moście (tą gitarę podaje, żebyście wiedzieli czego mniej więcej oczekuję, co mnie miarę zadowala... dość wygodna, po wymianie przetwornika nawet fajnie brzmi, chociaż w innym zespole w którym grałem się nie przebijała... a grałem też na Cort m520, który o dziwo to robił na podobnych ustawieniach).

Dzięki z góry za pomoc :)!

Tak.

A tak na serio. To Demon.
Ogrywam wiosła na jutubie i się tego nie wstydzę. Mam konta na wszystkich forach.