Autor Wątek: Przemyślenia bez wiekszego znaczenia  (Przeczytany 19403 razy)

Offline 13

• Gaduła
  • אלהים
Rozwaga na drodze to raczej podstawa i z myślenia brak naklejki nie zwalnia a naklejka tego nie spowoduje. Naklejka Baba za kierownicą budzi u mnie tylko uśmiech i już taką laskę lubie bo potrafi sie smiać z róznych dziwnych obiegowych prawd.
Gdzie ja napisałem, że naklejka zwalnia od myślenia, albo że naklejka ten brak myślenia zrekompensuje? ;)
Napisałem wyraźnie czemu służą naklejki, niczego co sugerujesz nie da się wyczytać nawet między wierszami :)
Moja żona pojechała do Castoramy, ale odeszły jej wody pod marketem, nie spodziewała się bo to 1,5 miesiąca przed terminem, ale na porodówkę musiała jakoś dojechać, więc jechała 40 km/h oblana wodami płodowymi aż do kostek, kierowcy wyprzedzali ją i pukali się w głowę, trąbili, i zachowywali się generalnie jak szympansy niespełna rozumu, czy ja domagam się nowej naklejki z tego tytułu (Uwaga ciężarna kobieta, której niespodziewanie odeszły wody 1,5 miesiąca przed terminem)? Nie :)
Nie rozumiesz prostego mechanizmu, a ja nic na to nie poradzę ;)
Zdrowy rozum jest rzeczą ze wszystkich na świecie najlepiej podzieloną, każdy bowiem sądzi, iż jest w nią tak dobrze zaopatrzony, iż nawet ci, których we wszystkim innym najtrudniej jest zadowolić, nie zwykli pragnąć go więcej niźli posiadają. Kartezjusz.