Dale
w dolcach 1500 sprzęt + 102 wysyłka + 418 tax / duty = po przeliczeniu na złotówy 6000zł. Jako, że mieszkam w Anglii to używki można dostać za 120 funtów Carvin, 60 funtów Monster PRO 900 i 20/30 funtów case. Finalnie daje to 4900-5000zł za samo Axe. Jak już wspomniałem POD z gratami można wyrwać za 2200, a nawet 2500 to i tak nadal połowa ceny. Pany to już nie ważne co za ile i gdzie. Ważne jest, że EPSI jest świetne i robi robotę. Nie zastanawiać się i brać. POD sam w sobie dla mnie jest sztuczny, ale z resztą zabawek daje niezły efekt. Symulacja Uberschalla z 412 Blackback 30 i 409 Dyn daje radę.
Posty połączone: 19 Lip, 2014, 16:36:34
Jeszcze zdążyłem nagrać próbki wybranych przeze mnie, pod moje widzi mi się 27 paczek z różnymi mikrofonami choć za godzinę jadę na lotnisko. Jeden riff grałem w kółko bez przykładania się po to by tylko coś było. Olałem POD'a tym razem i zagrałem wszystko na mojej ulubionej kostce EHX Graphic Fuzz. Oczywiście w kolejności Gitara - ECC82 booster - EHX Graphic Fuzz - LOGIDY EPSI - 31 BAND EQ - i to prosto do kompa przez interfejs USB.
Nagrywałem ciągiem przełączając w trakcie impulsy więc plik w jednym kawałku. Można go ściągnąć i odsłuchać tutaj -
http://www.speedyshare.com/MUz39/27-cabs-and-mics.wav