Autor Wątek: [NGD] Skervesen Raptor aka Paprotka aka Pacz śfagier! Predejter, kurwa!  (Przeczytany 46748 razy)

Offline nikt

• Jeń Lebany
  • Administrator
Z mojego doświadczenia, a wysyłałem sporo gratów i wciąż wysyłam, tyle że już nie związanych z branżą gitarową, to wiem, że nie ma możliwości otwarcia paczki przy kurierze jeśli nie ma wyraźnych przesłanek, że cokolwiek mogło zostać uszkodzone, pod np. brakiem wyraźnych śladów uderzenia na opakowaniu przesyłanego towaru.
Istnieje możliwość otwarcia paczki przy kurierze tylko i wyłącznie za dopłatą, i jeśli ta opcja jest zaznaczona na kwicie przewozowym.
Tak, że akurat nie ma co obarczać kolesia za coś, co nie leży w jego gestii.
Każdy z nas użerał się z kurierami chociaż raz w życiu, i każdy wie, że jak w każdej branży, i tam trafiają się ludzie złośliwi, wykazujący się wyjątkowo złą wolą, nie mówię o samym dostawcy, biorę też pod uwagę sortownie, i inne miejsca gdzie paczka trafia zanim trafi do osoby dostarczającej pod nasz adres.

I tu się mylisz. Wczytaj się co jest napisane na kwicie potwierdzenia odbioru. Towar sprawdzono przed przyjęciem lub że klient nie wnosi zastrzeżeń do otrzymanej przesyłki. a każdym razem jak kurier mi mówi że nie ma czasu żeby czekać aż sprawdzę paczkę to skreślam tę pozycję, wpisuję "Odebrano bez sprawdzania" i podpisuję. na 99% sytuacji kurier zaczyna drzeć mordę i w tym momencie sam chce żeby sprawdzić przy nim paczkę. Przy przesyłkach które trafiają do mnie przez urząd celny zawsze wpisuję że paczka byłą otwierana przez celnika (bo tak najczęściej jest). Zdarzało się że kolo wysyłał mi gitarę w wypchanym gąbką casie, podwójnym kartonie ze styropianem pomiędzy i całość zawinięta czarnym stretchem a paczka do mnie przychodziła, pusty case z wiosłem zawinięty w przezroczystą folię. W kwitach oczywiście że celnik nie otwierał...
"Government is not the solution to our problem; government IS the problem." Ronald Reagan