Autor Wątek: Co Was w życiu najbardziej wkurwia, czyli kącik małego frustrata  (Przeczytany 1694307 razy)

Offline commelina

• jestę skervesenę
  • Pr0
  • ...grałbym EVER
    • Skervesen
@nikt  ja tak całkiem poważnie, ja bym chciał uwierzyć w te postulaty Korwina, brzmią na prawde dobrze. Ale co jeszcze pozostało do sprywatyzowania by starczyło na emerytury dla obecnych emerytów rencistów, i na tych którzy za kilka lat przejdą na emeryture. Jak plan ma Korwin odnośnie ludzi nie radzacych sobie by uzbierać na ubezpieczenie.
Przecież jest takich sporo. Podatek obrotowy zamiast VAT a co z zależnościami całej unii ( ja poki co wole byc niz nie byc w UE ) Na jakim poziomie ten obrotowy podatek i jaki w odniesieniu do róznych gałęzi przemysłu. Przecież co gałąź to inny udział poszczególnych kosztów. Przeca to już przerabialiśmy i ludzie jęczeli na podatek obrotowy. A ze wg Korwina sprawdza sie to w Australii to osobna sprawa.
Ja zdaje sobie sprawe ze czasami najprostsze rozwiązania są nalepsze i najskuteczniejsze, ale weź zwolnij 90% urzedników, przecież sam zdajesz sobie sprawe co sie bedzie działo. Ok to wszystko z mojego pkt widzenia brzmi zajebiście ale co zrobić i jak zagospodarować ten czynnik ludzki zeby sie jeszcze większy bajzel nie zreobił.
Nie wiem, mam spore wątpliwości. Bardzo bym chciał by było normalnie, to ładne hasło jednak dlaczego są kraje które są w UE i mogą mieć normalnie, czy doprawdy trzeba nam wzorców z antypodów a tutaj w Europie nie ma ?

Jeszcze jedno odnośnie Rosji . Wg mnie z nią jest taki problem iż ciężko z nimi normalnie handlować, Oni muszą uzalezniać . Nie potrafią normalnie sprzedać zarobić , zawsze musi być w to wplatana jakaś kombinacja, dzisiaj dadzą tanio jutro zakręcą kurek zwalając przy tym na wszystko co sie da, jedynie nie na swoje machloje.  Przepisy fitosanitarne, przeca to kpina co chwile waląca tak polityką ze sie odechciewa ruskich jako kontrachentów. Owszem rynek zbytu ogromny i bogaty ale, zawsze jest tam jakieś ale.
« Ostatnia zmiana: 27 Maj, 2014, 09:29:56 wysłana przez commelina »