Autor Wątek: [lokasz] Polonez As- dur Op. 53 (wersja gitarowa) YouTube  (Przeczytany 3426 razy)

Offline lokasz

• Prawie użytkownik
Dzięki za opinie!

Bardzo, bardzo dobre wykonanie i ładnie zrobione. Pewnie sporo pracy Cię to kosztowało.

Rzeczywiście sporo czasu. Na pewno zrobiłbym w tym czasie kilka własnych utworów.

Ale muszę powiedzieć, że nienawidzę próby grania takich wielkich klasyków jak Chopin na gitarze elektrycznej. Brak dynamiki, drugiej lini dźwiękowej, barwy, artykulacji etc. wszystkiego co sprawia, że utwór jest taki genialny. Rytm kompletnie inny, trochę naciągany.  Nie ma to takiego wyrazu z jakim zostało stworzone. Tylko te same dźwięki, więc prawie nic.

Pewnie rozumiem o co chodzi. Od samego początku spodziewałem się jak to wszystko może wyjść. Pierwotnie myślałem jeszcze o dodaniu podkładu perkusyjnego, ale doszedłem do wniosku, że to już kompletnie "zabiłoby" ten utwór.

Myślę, że lepiej by było jakbyś coś swojego zrobił, albo po prostu innego typowo gitarowego.

Samjesteśfizyk, jeżeli Cię to zainteresuje to na swoim kanale YT mam nagranych kilka własnych kompozycji np. "I'm leaving", "Feelings", "Keep smilling" czy "Life". Wariacji gitarowych nie podaje bo mają znikomą wartość muzyczną (poza samą techniką) więc pewnie nikogo nie zainteresują.

Fajnie, szacun że Ci się chciało i że zagrałeś to ładnie

to ja dziękuje za zainwestowanie swojego czasu w obejrzenie prawie 8 minutowego filmiku :)

Podoba mi się krawat

Mogę sprzedać jak coś ;P Tylko cytując klasyka "to nie są tanie rzeczy"...