Ankieta

Jak ruskie wejdą do Polski, to:

chwycę za karabin (jak mi go dadzą) i jak trzeba będzie to zginę za Ojczyznę
3 (5.9%)
będę trzymał kciuki za naszych żołnierzy sprzed kompa
7 (13.7%)
to Ja chcę wejść do ruskich
14 (27.5%)
nie utrzymam karabinu, ale będę walczył drewnianym patykiem
2 (3.9%)
przeniosę se centrum dowodzenia do rejonów ze zdrowszym klimatem
25 (49%)

Głosów w sumie: 48

Autor Wątek: Jak ruskie wejdą do Polski  (Przeczytany 12497 razy)

Online october

• Pr0
  • Oct.
Odp: Jak ruskie wejdą do Polski
« Odpowiedź #50 11 Mar, 2014, 21:37:07 »
Przykro, że w Polsce narzuca się to co masz myśleć na temat tego konfliktu. I tak przykładowo głupi klik żeby poprzeć Ukrainę na WP. A nie ma możliwości poparcia Rosji. Głupi klik, ale daje obraz tego jak się to przedstawia w "naszych" mediach.

Sama Ukraina jest na tyle podzielona i nie jest to jakiś huraoptymizm "chcemy UE i Nato". Znaczna część chce sojuszu z Rosją. To niech sobie mają ten sojusz. Nic nam do tego, ich wybór. Gorzej jak na Majdanie mniejszość robi zadymy uważając się za głos całego narodu.

Nie potrzebnie wtrącamy się w nie nasze sprawy. Nie jesteśmy potęgą na miarę USA czy Niemiec. Nie rozdajemy kart. Nasi politycy i dziennikarze robią taki gnój, że gdyby jednak pech sprawił, że wojna wybuchnie. W pierwszym szeregu ich ustawić. Jako mięso armatnie.

A patrząc na PKB Rosji na głowę to w 2013 na głowę wychodzi 14 973$. Dla porównania Polski 13334$. Pewnie inną kwestią jest to jak to rozkłada się na ludzi. Jak u nas mówi się mój szef je mięso, ja kapuste. Statystycznie jemy gołąbki. To w Rosji pewnie mój szef je mięso i kapustę a ja ??? wodę z gołąbków ??? lol 2 :)

007