Ankieta

Jak ruskie wejdą do Polski, to:

chwycę za karabin (jak mi go dadzą) i jak trzeba będzie to zginę za Ojczyznę
3 (5.9%)
będę trzymał kciuki za naszych żołnierzy sprzed kompa
7 (13.7%)
to Ja chcę wejść do ruskich
14 (27.5%)
nie utrzymam karabinu, ale będę walczył drewnianym patykiem
2 (3.9%)
przeniosę se centrum dowodzenia do rejonów ze zdrowszym klimatem
25 (49%)

Głosów w sumie: 48

Autor Wątek: Jak ruskie wejdą do Polski  (Przeczytany 12463 razy)

Offline Bjørn

• Pr0
  • Imponderabilistyczny monopluralista.
Odp: Jak ruskie wejdą do Polski
« Odpowiedź #25 11 Mar, 2014, 18:02:14 »
Putin jest tak świetny, prężny i pragmatyczny, że gorzej mu idzie zarządzanie swoją domeną, niż wiecznie najebanemu Jelcynowi :D Jakim trzeba być debilem, żeby jednym ruchem poprzecinać sentymentalne, kulturowe, ekonomiczne i polityczne związki ze swoim kluczowym, najważniejszym sąsiadem, od którego zależy przyszłość tzw. Rosji? Gospodarka pada na pysk, a ten geniusz wydaje 50 miliardów (oficjalnie! ile kto jeszcze zajebał na boku - tego się nigdy nie dowiemy) baksów na kacapiadę, której pijarowy przekaz niweczy w tydzień po jej zakończeniu. Mam wrażenie, że Putin może się ubiegać o tytuł polityka roku razem z Maćkiem z Klanu ;)

Ukraina jako kluczowy i najważniejszy sąsiad - LOL. A ja głupi myślałem, że to Chiny. ;) Ukraina to żadne państwo - zawsze była pod czyimś butem - a to chamów polskich, a to chamów rosyjskich, a to chamów ze skośnymi oczami.

Co do polityki wewnętrznej Rosji ja wiem, że tu nikt się tym nie interesuje, ale Putin dzięki swoim rządom wyprowadził Rosję z kryzysu dość znacznie. Wprowadził m.in. podatek 11% dla wszystkich, dlatego np Gerard Depardiewicz się tam osiedlił. Na tyle znacznie wyprowadził kraj z kryzysu, że w Polsce żadna socjaldemokratyczna partia nie zrobi tego choćby i 100 lat miało minąć. Dalej będą zadłużać kraj. Gospodarka Rosji wcale na pysk nie pada, wręcz przeciwnie. ;) Co tu jeszcze dodać... Na Krymie przecież OFICJALNIE rosyjskich wojsk nie ma - zatem politycznie wszystko jest w porządku. Efekt będzie taki, że Putin sobie weźmie ciostko z Krymem a zachód dostanie figę z makiem.  Autonomiczny rząd Krymu 100% poparciem poprosił o pomoc militarną Rosję. 80% ludności Krymu deklaruje swój język ojczysty jako rosyjski. Janukowycz, chcąc czy niechcąc, pozostaje LEGALNIE prezydentem Ukrainy wciąż.

Pozdro szejset sto dziewięćset :P Ciężko kłócić się z FAKTAMI rzucając retorykę polityków UE. ;)

A, i nie żebym życzył tym ludziom złego, wręcz przeciwnie. Ale nie ulegajta propagandzie, bo widzę, iż namiętnie co poniektórzy to uwielbiają, zamiast wysilić łepetynkę i poanalizować fakty, polityczne i ekonomiczne.

Peace
« Ostatnia zmiana: 11 Mar, 2014, 18:04:58 wysłana przez Az »
. : : Death Metal und Jazz : : . || dubstepowe banjo w djencie || . : : Fractal > all your amps : : .