Putin jest tak świetny, prężny i pragmatyczny, że gorzej mu idzie zarządzanie swoją domeną, niż wiecznie najebanemu Jelcynowi Jakim trzeba być debilem, żeby jednym ruchem poprzecinać sentymentalne, kulturowe, ekonomiczne i polityczne związki ze swoim kluczowym, najważniejszym sąsiadem, od którego zależy przyszłość tzw. Rosji? Gospodarka pada na pysk, a ten geniusz wydaje 50 miliardów (oficjalnie! ile kto jeszcze zajebał na boku - tego się nigdy nie dowiemy) baksów na kacapiadę, której pijarowy przekaz niweczy w tydzień po jej zakończeniu. Mam wrażenie, że Putin może się ubiegać o tytuł polityka roku razem z Maćkiem z Klanu
Ukraina jako kluczowy i najważniejszy sąsiad - LOL. A ja głupi myślałem, że to Chiny.
Ukraina to żadne państwo - zawsze była pod czyimś butem - a to chamów polskich, a to chamów rosyjskich, a to chamów ze skośnymi oczami.
Co do polityki wewnętrznej Rosji ja wiem, że tu nikt się tym nie interesuje, ale Putin dzięki swoim rządom wyprowadził Rosję z kryzysu dość znacznie. Wprowadził m.in. podatek 11% dla wszystkich, dlatego np Gerard Depardiewicz się tam osiedlił. Na tyle znacznie wyprowadził kraj z kryzysu, że w Polsce żadna socjaldemokratyczna partia nie zrobi tego choćby i 100 lat miało minąć. Dalej będą zadłużać kraj. Gospodarka Rosji wcale na pysk nie pada, wręcz przeciwnie.
Co tu jeszcze dodać... Na Krymie przecież OFICJALNIE rosyjskich wojsk nie ma - zatem politycznie wszystko jest w porządku. Efekt będzie taki, że Putin sobie weźmie ciostko z Krymem a zachód dostanie figę z makiem. Autonomiczny rząd Krymu 100% poparciem poprosił o pomoc militarną Rosję. 80% ludności Krymu deklaruje swój język ojczysty jako rosyjski. Janukowycz, chcąc czy niechcąc, pozostaje LEGALNIE prezydentem Ukrainy wciąż.
Pozdro szejset sto dziewięćset
Ciężko kłócić się z FAKTAMI rzucając retorykę polityków UE.
A, i nie żebym życzył tym ludziom złego, wręcz przeciwnie. Ale nie ulegajta propagandzie, bo widzę, iż namiętnie co poniektórzy to uwielbiają, zamiast wysilić łepetynkę i poanalizować fakty, polityczne i ekonomiczne.
Peace