Ano poleciała.
Chętnie Ci napiszę co nieco o dążeniu do brzmienia Korna, bo sam tak zaczynałem przygodę na tym forum, ale i z elektrykiem (choć się jawnie do tego nie przyznałem aż do dziś
). Na Ibanezy RG762x stać mnie wtedy nie było, tańszych Ibków nie mogłem znaleźć, więc kupiłem Schectera Omena 7, wymieniłem w nim pickupy na set Blaze Custom + Neck. Ależ byłem zadowolony. Potem zmieniłem gitarę na Iba 7321 z tym samym zestawem pickupów. I byłem jeszcze bardziej zadowolony. Potem przyszedł czas na S7320 z Blaze Neckiem pod mostem (niczym na pierwszej płycie) i byłem już mega szczęśliwy. Zawsze ucinałem środek na wzmacniaczu, a najlepszy przester to był Big Muff
Jakżeby inaczej.
A potem, magicznie odkryłem, że biorąc randomową gitarę jednego z moich gitarowych ziomków (chryste, nawet na cortcie x2 się to sprawdziło) jestem w stanie ukręcić lepsze brzmienie niż na tym z czego korzystam i co mi się (teoretycznie) podoba. Dodam, że Korna dalej lubię słuchać i dalej mi się ten sound podoba.
Do czego zmierzam: a no do tego, że czasem warto nadstawić uszy w inne strony, niż tylko w jednym kierunku. Ja w taki sposób odkryłem (i dalej odkrywam) rzeczy, które brzmią dla mnie zajebiście i wychodzą spod mojej ręki
Brzmienie Korna jest ciężko uzyskać ponieważ spora część brzmienia to właśnie łapa!
Ale od czegoś trzeba zacząć, więc na początek celuj w używane Flejmy EXG-7 lub Ibki 7321 i graj graj graj szukając swojego brzmienia
Spoiler P.S.
Witaj na forum