Autor Wątek: Co Was w życiu najbardziej wkurwia, czyli kącik małego frustrata  (Przeczytany 1711805 razy)

Offline commelina

• jestę skervesenę
  • Pr0
  • ...grałbym EVER
    • Skervesen
Poprawnośc polityczna to faktycznie lipa, albo inaczej to obłuda i mówienie ze deszcz pada gdy na Ciebie plują. Natomiast stopień frustracji nie upoważnia nikogo do ubliżania kazdemu kto sie nawinie. Jeśli zaś chodzi o wiek i tzw doświadczenie zyciowe, to zakałdam ze staramy sie nie mówić o przypadkach skrajnych i klinicznych. To ze mam marne zdanie o jakiejś tam nacji nie upoważnia mnie do wrzucania wszystkich do jednego garnka. Nikt nie lubi uogólniania bo to "zabija jednostkę" i tp frazesy :P
Widzę ze co niektórzy okrutnie sie oburzają na to iż z wiekiem zmienią im sie może nie poglądy ale postrzeganie swiata i sposoby na realizowanie swoich postulatów. Dzisiaj radykalnie nazywacie to skurwieniem , tak, mocne słowo dodaje siły i mocy postawie, jednakże jakby mocne nie było, kruszy sie w bezpośrednim starciu z tzw mądrością zyciową naszych babci i dziadków.
Ludzie zmieniają wiare, zmieniją partnerów, zmieniają tez poglądy zyciowe, niektóre pod wpływem mocnych przezyć inni bo doświadczyli czegoś niezwykłego i to Vinz masz czelność nazywać skurwieniem ?
Dlaczego walcząc o własne poglądy nie pozwalasz innym mieć własnych choćby zmienionych, a zmienionych nie z powodu pieniedzy czy wygody ale przkonać przeżyc doświadczeń. Tak postawa jest niestety dla mnie bardzo płaskim mysleniem, myśleniem nie otwartej głowy na to ze można inaczej ze "ta moja wizja" nie jest jedyna ze może ktoś inny nie potrzebuje "tlenu do oddychania" jak ja czy Ty ale czegoś co do tej pory było nie do pomyślenia.

Posty połączone: 04 Lis, 2013, 23:22:12
Akurat moja rodzina w czasie wojny była po tej drugiej, aryjskiej stronie. Ale rozumiem, bywa różnie jak się jest żydem. Zabawna konserwacja.

Jak mniemam chodziło Tobie o konwersację, nawet jeśli nie, to nic to, miałem kolesia co to koncesje miał na koncepcje a oprócz tego wiecznie miał do wszystkich obligacje ;D
« Ostatnia zmiana: 04 Lis, 2013, 23:22:12 wysłana przez commelina »