Autor Wątek: Co Was w życiu najbardziej wkurwia, czyli kącik małego frustrata  (Przeczytany 1711641 razy)

Offline Algiz

• Gaduła
A mi wszystko opada, tylko ciśnienie się podnosi, kiedy czytam, że w Korei Północnej rozstrzelano 80 osób za... oglądanie południowo koreańskiej telewizji! W dodatku na stadionach, gdzie spędzono ludzi, żeby to oglądali. Czy, kuźwa, świat nie może się wziąć za tego zjeba Kima??

Odjebać dziada to nie jest problem , tylko tego co się stanie potem nikt nie chce wziąć na klatę . Tam są dziesiątki milionów głodnych ludzi , głodnych do tego stopnia że umierają z głodu a wypadki kanibalizmu są na porządku dziennym . Ropy naftowej ani innych bogactw naturalnych tam nie ma , więc wyzwoliciel musi wziąć odpowiedzialność za tych ludzi , do tego Chiny od północy grożą palcem  każdemu kto wspomni o jakiejkolwiek interwencji . Nawet najbardziej znienawidzone przez ten reżim kraje czyli USA i Japonia przyzwyczaiły się do tego że dynastia Kim raz na jakieś pięć lat pokrzyczy , postraszy i wiadomo wtedy że trzeba zasypać ich ryżem i jest spokój na jakiś czas . Zresztą Korea Północna jest świetnym przykładem na światowy pragmatyzm . Podobnie było w byłej Jugosławii  kiedy to ludzie byli rozstrzeliwani tysiącami na stadionach a cały świat miał to w chuju i ani NATO ani ONZ nic nie zrobiło . Sytuacja zupełnie inna miała miejsce kiedy to Irak zaatakował Kuwejt wtedy amerykanom przegonienie ich zajęło 14 dni , ponieważ zagrażało to interesom USA . My Polacy też wiemy coś na ten temat . W czasie wojny też liczyliśmy że nam ktoś pomoże , jednak ani Anglia ani Francja jakoś się nie spieszyły , ba Niemcom dotarcie od granicy do wierzy Eifla zajęło chyba trzy godziny (Napoleon się pewnie w grobie przewracał ) Być może dlatego w dużej części naszego Kraju do dziś mianem "Franca " określa się dziwkę lub wesz łonową :)

Offline commelina

• jestę skervesenę
  • Pr0
  • ...grałbym EVER
    • Skervesen
A co jest podstawą wyposażenia czołgu francuskiego ?
Spoiler
Zachód nic nie pomógł, ruskie poczekali pod Warszawą az sie wykrwawimy . Stara prawda, umiesz liczyć licz na siebie.
Prawda jednak jest jak dupa i każdy ma swoją, bo i sami w tym swiecie nic poki co nie zdziałamy ;)

Offline Algiz

• Gaduła
My przynajmniej jesteśmy szlachetni i pomagamy wszystkim za tzw "damski huj "  ;) a nóż zniosą nam wizy za 50 lat , albo dotrzymają  umowy związanej z offsetem (chociaż ani na jedno ani na drugie się nie zapowiada ) Zresztą są inne powody dla których tego typu interwencje są mało prawdopodobne   : światowy kryzys oraz to że nie prędko prezydentem  hameryki  będzie taki kretyn  jak Bush junior . A po tym jak im się zachciało wyzwalać Irak od rządów Husajna  już wiedzą że problem zaczyna się po wyzwoleniu a pierwszy dzień wolności jest zawsze pierwszym dniem anarchii .

Offline lupus

• Pr0
  • nadużywam delaya i reverbu
Jebła struna w basie.  >:(

Offline Gveir

• Gaduła
  • Grunge Man
Spoiler
ruskie poczekali pod Warszawą az sie wykrwawimy .

Poprawiam, bo widzę stare dane. Ruskie czekały bo wbiły się klinem w obronę niemiecką akurat na linii Warszawy. Jak z punktu taktyki wyobrażasz sobie atak frontem, gdy wbiło się klinem w linię obrony? Ruski który dowodził tym wszystkim wysłał bodaj komapnię czy pułk czołgów na północ.. Wołomin jeśli się nie mylę i pamiętam jak mi doktor na uczelni mówił. Wiesz ile wróciło z tego wypadu i poszerzenia frontu? Kompania czyli dwa czołgi.
Pozdrawiam.
Zwycięzca Grand Prix "Najbiedniejszy Rig na sevenstring.pl" 2013 i 2014
http://muzycznymajdan.blogspot.com/ - pierdolnik muzyczno-płytowy

Offline Pattini

• Użytkownik
    • Patrycja Krysik
 Wysyłam miks do kina, a klient pisze starannie maila, żeby "uprzedzić poprawki", bo "są takie ostre dźwięki... proszę sobie wyobrazić taki dźwięk w kinie, bardzo głośno...". Dzwonię - a na czym Pani odsłuchała plik? (z uśmiechem dzwonie, choć znam odpowiedź...) - "na średniej klasy laptopie z dźwiękiem rozkręconym na max" odpowiada. Rence opadowują... :/

Offline Dun

• TW
  • Gaduła
Tak bardzo mi to przypomina moje aktualne zlecenie. T.T

Offline commelina

• jestę skervesenę
  • Pr0
  • ...grałbym EVER
    • Skervesen
Spoiler

Poprawiam, bo widzę stare dane. Ruskie czekały bo wbiły się klinem w obronę niemiecką akurat na linii Warszawy. Jak z punktu taktyki wyobrażasz sobie atak frontem, gdy wbiło się klinem w linię obrony? Ruski który dowodził tym wszystkim wysłał bodaj komapnię czy pułk czołgów na północ.. Wołomin jeśli się nie mylę i pamiętam jak mi doktor na uczelni mówił. Wiesz ile wróciło z tego wypadu i poszerzenia frontu? Kompania czyli dwa czołgi.
Pozdrawiam.

Te wojskowy, dwa czołgi to kompania ta ?  No chyba ze tutaj tez mam stare dane. Kompania to 3 plutony, pluton to 3 czołgi + dowódca wg układu warszawskiego . Bynajmniej tak było w latach 80tych . Być może NATO coś więcej zmieniło w tym względzie . USA ma 3 plutony po 4 czołgi + 1-2 dowodzenia
Z punktu widzenia taktyki nie wiem bo nie było mnie tam a gdybania nie specjalnie lubie. Było na to kilka rozwiązań ale nie było woli politycznej. Co później działo sie z AK i z powstańcami to chyba nie musze nikomu przypominać. ... Ta wiem to wszystko przez Tuska :P
« Ostatnia zmiana: 12 Lis, 2013, 21:36:42 wysłana przez commelina »

Offline Dun

• TW
  • Gaduła
Masz słuszność, 3-4 plutonów.

Offline commelina

• jestę skervesenę
  • Pr0
  • ...grałbym EVER
    • Skervesen
Niestety, układ warszawski zafundował mi "bezpłatne wczasy" w MON i to w "okolicach" czołgów  ;)
Chciał nie chciał coś w tej głowie zostało.

Offline theremin

• Pr0
  • wyindywidualizowany z rozentuzjazmowanego tłumu
Te wojskowy, dwa czołgi to kompania ta ?  No chyba ze tutaj tez mam stare dane. Kompania to 3 plutony, pluton to 3 czołgi + dowódca wg układu warszawskiego . Bynajmniej tak było w latach 80tych.

Czyli tak nie było? ;)
BRRR BRRR DENG BRRR BRRR DENG!!!

Offline commelina

• jestę skervesenę
  • Pr0
  • ...grałbym EVER
    • Skervesen
Sie czepia jak rzep psiego ogona :P
Nie wiem nie pamiętam  ;)
Jezykoznafcy jebane
« Ostatnia zmiana: 12 Lis, 2013, 22:45:06 wysłana przez commelina »

Offline Dun

• TW
  • Gaduła
Grammar nazi raczej. :<

;)

Offline Wojtt

• Gaduła
    • jutube
Wkurwia mnie, ze ni ma Bleacha 557, a specjalnie do po północy czekałem :(

Offline sify11

• Pr0
  • Rap Metal Katowice
    • FejsBukowa Strona Kapeli
ja chyba na 3xx przestałem, tam się przecież nic nie działo od pewnego momentu :D
i always go full retard

Offline Jesus

• Gaduła
  • Djesus Chytrus
ja chyba na 3xx przestałem, tam się przecież nic nie działo od pewnego momentu :D

Bo potem trzeba czytać a dzieje się całkiem fajnie :)
return to monke

Offline Wojtt

• Gaduła
    • jutube
No ja tak w sumie to zacząłem od 525 :D

Offline Gveir

• Gaduła
  • Grunge Man
Spoiler

Pozdrawiam.

Te wojskowy, dwa czołgi to kompania ta ?  No chyba ze tutaj tez mam stare dane. Kompania to 3 plutony, pluton to 3 czołgi + dowódca wg układu warszawskiego . Bynajmniej tak było w latach 80tych . Być może NATO coś więcej zmieniło w tym względzie . USA ma 3 plutony po 4 czołgi + 1-2 dowodzenia
Z punktu widzenia taktyki nie wiem bo nie było mnie tam a gdybania nie specjalnie lubie. Było na to kilka rozwiązań ale nie było woli politycznej. Co później działo sie z AK i z powstańcami to chyba nie musze nikomu przypominać. ... Ta wiem to wszystko przez Tuska :P

Fuck, walnąłem się. Tak, miał być pluton. Wrócił tylko pluton.
Plus dodaj, że Okulicki najprawdopodobniej patrząc po jego ruchach i decyzjach był ruskim szpionem w AK. To nie czas i miejsce aby roztrząsać słuszność powstania. Chruściel i Okulicki naciskali Bora-Komorowskiego a ten uległ. Warto zaznaczyć, że sam Bór-Komorowski sprzeciwiał się powstaniu i nigdy by do niego nie doszło.
AK miało działać na tyłach niemiaszków i ich szarpać, nie toczyć krwawą walkę w środku stolicy.
« Ostatnia zmiana: 13 Lis, 2013, 12:32:36 wysłana przez Gveir »
Zwycięzca Grand Prix "Najbiedniejszy Rig na sevenstring.pl" 2013 i 2014
http://muzycznymajdan.blogspot.com/ - pierdolnik muzyczno-płytowy

Offline theremin

• Pr0
  • wyindywidualizowany z rozentuzjazmowanego tłumu
BRRR BRRR DENG BRRR BRRR DENG!!!

Orange

• Gość
Spoiler

Spoiler

Offline wuj Bat

• Pr0
Dwoje niezależnych nowych lokatorów zdecydowanych na 100% na moje mieszkanie - po prostu nie przyszło i nie odbierało telefonów.

Do tego chorym i whammy mnie w kościach jak sam skervesen... Mam taką telepkę, że mógłbym robić za fajny wibratorek o napędzie jądrowym - jednak żeby nikogo nie zarazić będę spać osobno i próbuję zasnąć... z termoforkiem... :D

<soooo gay!>
« Ostatnia zmiana: 17 Lis, 2013, 02:46:14 wysłana przez wuj Bat »
Paczki z głów!

Offline Leswar

• Gaduła
Od dziś oficjalne hejtuję policję i liberty direct. A dla innych mam pomocne wskazówki, jak uniknąć mandatu i utraty zniżek.

Otóż, można, całkowicie bezkarnie, wjechać komuś w auto pod kamerą. Wystarczy potem uciec z miejsca zdarzenia, a gdy zgłosi się do was policja i/lub ubezpieczyciel, trzeba powiedzieć, że auto prowadził przykładowo Jan Kowalski z Warszawy, z Pragi dokładnie.
 Wtedy policja przesłucha każdego pana o wymienionych personaliach z Warszawy. Żaden z nich się nie przyzna. Policja umorzy sprawę. Na tej podstawie ubezpieczyciel powie: nie zapłacimy Ci za szkody, bo nikt się nie przyznał i policja umorzyła sprawę, spierdalaj.

I tak, jako sprawca, możemy szyderczo wyśmiać poszkodowanego nie dostając ani mandatu, ani nie tracąc zniżek na ubezpieczeniu. Nie trzeba się nawet przejmować, że poszkodowany was widział i spisał wszystkie dane auta. To nic nie da, bo wystarczy się nie przyznawać.
 Filmem z nagrania można się podetrzeć.

Także, jeśli macie jakieś stare auta, których wam nie szkoda - nie bójcie się, wystarczy uciec, a nie będzie żadnych konsekwencji.

A Ty, ile zderzaków dzisiaj rozwaliłeś?

Sprawa się tyczy tego, że gość w kwietniu wjechał mi do nadkola i uciekł. Spisałem wszystkie dane, był film z kamery na stacji i wszystko. Ubezpieczyciel uznał, że skoro policja umorzyła śledztwo, bo nikt się nie przyznał, to nie zapłacą mi za szkody. Chuje.

Offline MadYarpen

• Pr0
  • Petrolhead
a na filmie było widać twarz?

Offline Leswar

• Gaduła
Nie wiem. Mają kamery w każdym rogu na tej stacji, więc gdyby chcieli, to było by widać. Ale. Wydaje mi się, że tych filmów się już pozbyli, albo w ogóle ich nie brali. Tak wywnioskowałem z zachowania policjanta, który się sprawą zajmował.

Offline Badyl81

• Prawie użytkownik
  • Octy chlory
A do rzecznika ubezpieczonych ma siłę jeszcze napisać jakąś skargę na Liberty srajrekt? Dodatkowo gówno Cię obchodzi kto prowadził, obchodzi Cię jaki był ubezpieczyciel pojazdu sprawcy. Jeśli sprawca twierdzi, że to jego pojazd brał udział w zdarzeniu, tylko, że prowadził Kowalski to już MZ wystarczy żeby ubezpieczyciel wziął za to odpowiedzialność. Poproś pana policjanta o notatkę ze zdarzenia, że taki a taki pojazd uszkodził Twoją furę i przedstaw to Libertom. Jak co to wal do mnie na PW, w chwili wolnego czasu postaram się coś wykminić.