Autor Wątek: Co Was w życiu najbardziej wkurwia, czyli kącik małego frustrata  (Przeczytany 1711684 razy)

Offline commelina

• jestę skervesenę
  • Pr0
  • ...grałbym EVER
    • Skervesen
Jakoś mnie nie zaślepił. Nie pochodzę z rodziny srającej pieniędzmi, nie należę do złotej bananowej młodzieży.
Jesteś z pokolenia mojego taty - inaczej postrzegasz Świat. Pamiętasz komunizm który był zmorą i największym złem.
Gdy ZSRR się rozpadło, a groźna komunizmu pozornie (pamiętajcie o UE) została oddalona w życiu nie ma takiego zagrożenia.
Oczywiście, musisz sobie zapewnić przeżycie jego na odpowiednim poziomie - to też jest wyzwanie, ale jako pokolenie mojego taty nie dostrzegasz problemu np. islamizacji Europy. Który jest takim samym zagrożeniem globalnym jak np. proliferacja broni masowego rażenia czy terroryzm. To fakt.
Bez urazy Commelina, urodziłeś się w innych czasach - zimnej wojny gdzie były dwa bieguny. Jasne bieguny: oni źli, my dobrzy. A przynajmniej tak próbowano ludziom wtłoczyć do głowy. Wraz z zakończeniem tej oficjalnej, a ja nazywam to I zimną wojną, zaczęła się druga i Świat pod względem zagrożeń rozpadł się na dziesiątki mniejszych.

No widzisz, a jednak zaślepił ;D bo nawet tego nie widzisz. Gdybyś uważniej czytał co pisałem tutaj i w innych watkach w których również intensywnie sie udzielałeś,  nie napisałbyś tego co czytam w twym poście czego widzę a czego nie. To wszystko potwierdza spostrzeżenia benkaia . Jesteś radykalny bo widzisz tylko ten jeden problem. Ale też rozwiązania za bardzo nie widzę u Ciebie prócz tego jednogo " rozjebać ten system". A co dasz mi w zamian jaki lepszy świat  mi zaproponujesz który bedzie tak bardzo sprawiedliwy ? Swiat jest teraz dla Ciebie albo czarny albo biały, a on taki nie jest. Nie wszystko jest takie jakie wydaje sie ze jest a pozory często mylą. W sumie i tak do Ciebie nie dotrę bo masz swoje ugruntowanie na ten temat i dopiero a chooi tam . Tak czy siak pozdrów Mamę, jestem po jej stronie ;)  Nie na darmo powstało powiedzenie "młody gniewny"

@up rozbawiłeś mnie Gveir :D  co Ty kurwa wiesz co bedzie za rok czy dwa a dopiero za dziesięc lat . Nawet nie zauważysz jak się zmienisz , a to zacznie nastepować już niedługo ;)

Posty połączone: 04 Lis, 2013, 17:41:03
Ale pany co sie tu wkurwiać na Świat arabski skoro finansjera brytyjska i całe city szkoli sie w szariacie i obsłudze bankowej wg prawa szariatu. To co do tego ma UE no żesz kurwa przestańcie, sami sobie to ściągają, oby się tą kasą nie udławili. A op Polskę sie chyba nie musimy martwić islam póki co nie jest zainteresowany naszym krajem , za duża nietolerancja ;)
« Ostatnia zmiana: 04 Lis, 2013, 17:41:03 wysłana przez commelina »