Autor Wątek: Co Was w życiu najbardziej wkurwia, czyli kącik małego frustrata  (Przeczytany 1711735 razy)

Offline Gveir

• Gaduła
  • Grunge Man

(...) Gdyby pozostała w pierwotnych założeniach Europejskiej Wspólnoty Węga i Stali - gut ale to co się dzieje to drugie ZSRR.
Tłumaczę mamie: żyjemy w w drugim bloku komunistycznym(...) Nie widzisz tego?!
(...)
Kurwa mać, Stary Świecie/Europo - co z Tobą?!

Gveir,  ty jesteś dzieckiem dobrobytu,  wiec mnie w ogóle nie dziwi Twoje podejście. 
Szkoda ze nie odczułes jako dziecko cudu lat 80tych w Polsce.  Może byś przestał marudzic.
No offence ;-)

No offence, ale ten dobrobyt.. który raczej nazwałbym większymi możliwościami pozwala mi spojrzeć szerzej i lepiej na to co dzieje się obok. A nie dzieje się dobrze. Oczywiście, no offence, ale tacy jak Ty zawsze będą mówić takim jak ja, że "ty to nie przeżyłeś, nie odzywaj się". Przypomina się tutaj to co napisałem o pokoleniach.
No offence po raz trzeci ;)

Wejherowo. Wojskowa jednostka łączności. Przetarg na 13 mln zl dotyczący ochrony obiektu przez prywatna firmę ochroniarską...oczy wiscie ustawiony (to boli, ze tak z lekkoscia to stwierdzam ale jakos ludzie nie potrafia sie od tego powstrzymac, nie?) ...bardzo szybko wykryte oszustwo, niewystarczajaca ilosc ludzi, nie wszystkie posterunki obstawione. W konsekwencji kilku wojskowych polecialo na pysk, degradacje i zabranie emerytur, a ja sie zastanawiam po kiego hooia to bylo...w ogole sam pomysł - cywile ochraniajacy wojsko! :facepalm: ...od tego jest kierwa żandarmeria, od zawsze była, debile, no jebnąć idzie :facepalm: :facepalm: :facepalm:

Bo taniej jest zapłacić dla firm ochroniarskich niż utrzymywać służby dyżurne. Wbrew pozorom to kosztuje - żołnierz idzie na 24h, potem ma dzień wolnego oczywiście płatnego. I mało tego - zarabia więcej niż taki Zenek w wymientej koszulince w czapeczce z daszkiem na której dumnie widnieje logo np. SKORPION SEKURITI ... a pod czapeczką pan Zenek.
Polska.
Polskie firmy ochroniarskie są baaaardzo nieprofesjonalne i w zasadzie są parodią takich firm. Dobry przykład do mecz o bodaj mistrz Polski Lecha z Legią. Jak sobie kibice Legii ładnie wparowali na boisko a firma ochroniarska nota bene legendarne Żubrzyki stały i nic nie robiły. A pardon! Robiły za piony.
Utnę głupie pierdolenie, że co mogli zrobić wobec takiej hałastry. No cóż, niewyszkolone ciecie malinowe nic. W Polsce tnie się ogromnie na wszystkim i skutki są tego jakie są.
Pozdrawiam, student bezpieczeństwa wewnętrznego.
« Ostatnia zmiana: 04 Lis, 2013, 14:37:37 wysłana przez Gveir »
Zwycięzca Grand Prix "Najbiedniejszy Rig na sevenstring.pl" 2013 i 2014
http://muzycznymajdan.blogspot.com/ - pierdolnik muzyczno-płytowy