imo - jesli nie chcesz zmieniać sprzętu w przyszłości to dozbieraj do Fractala. Jeśli nie upierasz się na graniu z koncowki+paczka to kup Kempera + aktywna kolumna. To taka na szybko rada jeśli chcesz cos konkretniejszego usłyszeć to pytaj.
Dzięki za opinię Do fractala raczej nie dozbieram nigdy niestety, ten sprzęt co podałem tutaj to cenowo i tak raczej mój próg maksimum, na 100% nie stwierdzam że sprzętu nie wymienie w przyszłości bo jeśli wszystko by się fajnie ułożyło to jakieś zmiany by pewnie były, ale POD HD myślę że to dobra alternatywa, Timfy James z Hacktivist gra na POD HD PRO właśnie i kolumnie Orange i brzmi to imo zaje****. No a z technicznego punktu widzenia działałoby to wszystko tak jak powinno ? tzn ta końcowa mocy z tą kolumną co podałem, bo kiedyś czytałem o tych ohm'ach i różnicach mocy między kolumną a wzmacniaczem i się pogubiłem w internetach że tak powiem..
ja wychodzę z takiego założenia. Lepiej mieć coś zajebistego później niż pitolić na czymś z czego nie będziesz za jakiś czas zadowolony.
Twój zestaw to ponad 7k co jest kwotą naprawdę ok jeśli chodzi o cyfrowy rig, pod warunkiem że bierzesz pod uwagę grania bez koncowki mocy tylko z aktywnej kolumny a na żywo wejscie prosto w mixer za pomocą line out xlr.
W tym przypadku możesz mieć Fractala standard/ultre za jakies 4,5-5,5 + np. Alto TS112A/115A za 1300zł.
Lub zamiast używki fractala mieć nówke kempera na 3 lata gwarancji za 6,5+1300 alto. I to jest zestaw, który zdaje egzamin nawet na bardzo głosne proby. Ja swojego perkmana mogę zagłuszyc bez problemu, mam Kempera+Alto 115a, drugi gitarowy ma AxeII+Alto 115a i jestesmy mega zadowoleni. Tylko te cieniasy z Gutshot mają te same Alto i jakoś ich perkman zaglusza, i dunno.