Autor Wątek: Android  (Przeczytany 182241 razy)

Offline adr89

• Użytkownik
Odp: Android
« Odpowiedź #425 11 Sie, 2013, 11:55:53 »
Lenovo a830 wcale nie stoi tak daleko od nexusa, galaxy s3 itp, za to różnica w cenie 500zł vs 1200zł (lub więcej, nie chce mi sie sprawdzać dokładnie) jest dość konkretna. Śmiało można brać.
Zależy jak na to patrzeć. Wg. specki S3 jest jakieś 30% szybszy od tego Lenovo, a Nexus jest szybszy od S3. Oprócz tego, S3 ma wyraźnie "gęstszy" ekran.

Lenovo a830 wcale nie stoi tak daleko od nexusa, galaxy s3 itp, za to różnica w cenie 500zł vs 1200zł (lub więcej, nie chce mi sie sprawdzać dokładnie) jest dość konkretna. Śmiało można brać.

Wiem jak jest w teorii, znam wyniki antutu itp. W praktyce rzecz wygląda tak (a miałem styczność ze wszystkimi wymienionymi telefonami), że w normalnym uzytkowaniu nie ma różnicy między lenovo a s3. Przewagi z benchmarków mogą być bardziej widoczne w skomplikowanych graficznie grach itp. Zresztą to samo z nexusem, nie wiem jak jest np z s4 bo przyznaje się bez bicia że nie miałem go w ręce.

Ekran jest na pewno gorszy, ale tu znowu trzeba zadać pytanie w jakich sytuacjach ma to znaczenie bo widoczne będzie to głównie w filmach HD. Dla mnie i pewnie wielu innych rzecz zbyteczna. Wszystko kwestią tego czego się oczekuje od telefonu.