Na dokladnych zdjeciach widac ze te klawisze kwadratowe sa podobnej jakosci jak w majorze 1(ale wypadalo by zweryfikowac), byc moze sie potencjometry poprawily, bo nie ma juz systemu podwojnych potow. No ale sie zobaczy co jest kiedy bedzie w sprzedazy(a tak wogole to wiadomo kiedy to bedzie?)
Fajnym ficzerem jest napewno ten nowy chorus i chociazby nowe filtry(moze wah w koncu normalny jest), no ale sie to zobaczy. Sam mam teraz majora i intellifexa( moze ktoregos oddam, albo zostana oba - jeszcze nie wiem, bo w obu mi sie bardzo podobja niektore rzeczy
ale wydaje mi sie ze nie opyla sie teraz wyprzedawac majorow starszych i ceny beda sie ksztaltowac za uzywki mniej wiecej tak jak sie maja PODy X3L do XTL. Czyli wydaje mi sie ze cena za starszego majora uzywanego nie spadnie ponizej 7-8 stow(czyli de facto mniej wiecej tak jak jest teraz) a ceny 2 beda przez jakis rok utrzymywac sie na pulapie 1200zl, moze troszke nizszym.
Jezeli major sie u mnie sprawdzi, to zaczekam z rok albo dwa i wtedy bede myslal moze o majorze 2 jak ceny sie znormalizuja(czyli kolo kafla za majora2 uzywanego).