Zgadzam się z Lotharem. Na dobrym telefonie zrobię wszystko to co na tablecie a przy tym nie muszę targać dwóch urządzeń. Do tego rozmiary ekranów w dzisiejszych telefonach imo zupełnie wystarczają do swobodnego przeglądania internetu czy nawet oglądania filmów (mi do tego wystarcza 3,5 cala w iPhone a co dopiero 5 calowe potwory z Andkiem).
Przyczepię się tylko trochę po raz kolejny do tego zachwalania Nexus'ów. Mój były Galaxy Nexus to był najgorzej działający telefon jaki do tej pory miałem (zerowa stabilność, resetowanie podczas połączeń i tego typu kwiatki, miałem chyba na nim wszystkie romy jakie powstały). Szukając rozwiązania natrafiłem na wątki gdzie ludzie narzekali na te same problemy w N4 i N7, głównie po aktualizacji z 4.1 do 4.2, przez co stwierdziłem, że może szybkie update'y od Google nie są wcale aż takie fajne.
znajomy z pracy ma galaxy nexusa po aktualizacji na 4.2 i nic z tego co piszesz nie uswiadczyl poki co, same pochwaly tylko slyszalem od niego, zreszta mialem okazje chwile sie pobawic tym telefonem i gdyby nie ten galaxy nexus to pewnie bym dalej siedzial na iphonie tylke ze 4g a tak mam s3 mini