Autor Wątek: Mieszka ktoś z was w Skandynawii?  (Przeczytany 10156 razy)

Offline mlodysatan

• Pr0
  • Graj to co czujesz, to jest najlepsze !
    • KOZI RECORDS
George zgodze sie z Toba, sam jak pracowalem to ludzie chcieli a sie opierdalali, bo po co jak ktos za nich to zrobi, ale podwyzki i premie to pierwsi lapy wystawiali.

Nikt ladnie napisal w polsce inzynier zarabia tyle co nic !
Ja nie mam wyzszego wyksztalcenia i zarabialem 2k teraz mam az 1k na reke bo wolalem miec tyle niz nic... Aby zarabiac 4-6 k to albo masz znajomosci albo szczescie a takie szczescie nie trafia sie czesto.
Co do stazy, praktyk... Ja tutaj powiem dwie kwestie. Staze i praktyki sa bardzo dobre i powinny byc zawsze, ale powinny byc platne, a nie darmowe. Platne nawet te 50% normalnej stawki normalnego pracownika. Czemu tak ? Firmy przyjmujace na staz biora takich studencikow na darmowe praktyki i maja zajety wakat, po jakims czasie ty konczysz robote u nich, a oni biora nowego. I co tu sie dzieje ? Nie dosc ze firma ma darmowego "murzyna" ktory zapierdziela, to jeszcze podatkow nie odprowadza i zwieksza badz zostawia na tym samym procencie bezrobocie.

Gdyby tak kazda firma placila pensje takim studentom nawet 50% ten stawki co normalny ma to by nie bylo tej naszej kochanej dziury budzetowej i pewnie by zatrudniali tez normalnych ludzi bezrobotnych, a nie kombinowali ze studentami i darmowym stazem. Tak przynajmniej ja to widze.

I tu taka ciekawostka dla was.
Czy wiecie , ze w Norwegii żebrać może TYLKO NORWEG ! I żebrać może tylko z własnej nieprzymuszonej woli, bo jak nie ma to Państwo mu da kasę !

Nie patrzmy sie tutaj na razie na socjal o ktorym wspomnialem, ale spojrzec z innej strony.
Ile w polsce jest takiego czegos jak"Rumunska PanDa" ? Teraz wyobrazcie sobie jak wprowadzamy taki punkt w ustawie i jak sie zmniejszy to gowno w polsce.

Pozdro !

P.S.

Co do socjalu. To tutaj sprawa wyglada tak, ze Norwegow badz tam ludzi zameldowanych czy jak to liczyc jest ok. 10mln w Polsce ok.40mln wiec socjalu ja nie biore ich pod uwage, bo widac roznice i dlatego tak u nich jest, a nie inaczej.
« Ostatnia zmiana: 03 Cze, 2013, 01:30:10 wysłana przez mlodysatan »