Autor Wątek: Mieszka ktoś z was w Skandynawii?  (Przeczytany 10265 razy)

Offline mlodysatan

• Pr0
  • Graj to co czujesz, to jest najlepsze !
    • KOZI RECORDS
Yony wlasnie dobrze gada i podkresla to co ja mowilem. Na niskiej pensji za granica wyzyjesz i stac cie na zycie i na cos, w polsce jest jeden wielki chuj.
Chopie co do Twojej sytuacji to nic innego nie polecam jak ucieczka z kraju, bo sam pisales ze piekny kraj itd, ale jak powtarzamy dzieci nie wykarmi. Tutaj raczej teraz na szczescie ze nie masz dziecka, bo Ciebie nie stac po prostu i jak 1/2 polakow. Tylko popatrz sie z tej strony jeszcze, ze chcesz miec dziecko, ale za co je utrzymasz ? Zrobisz dzieciaka i pojdzesz do kiera i da Ci podwyzke 100 , 200 zl BRUTTO ? To jest kpina i tyle.
Ja tez nie mam dzieciakow jeszcze, ale wlasnie przez to ze nie mam za co ich utrzymac... Zarabiam 1000 +/- 100 zalezy od miesiaca, moja kobita tyle samo. Za co mam utrzymac dodatkowa gebe do wykarmienia ?
Kazdy powie zmien prace, ale co z tego ze idziesz skladasz CV wysylasz, chodzisz na rozmowy jak Ci przyjedzie wlasnie taki ze wsi do miasta i on krzyknie 1200 a ja 1500, 1800 to kogo firma wezmie ? Takie sa realia jednym sie udaje innym nie, dlatego Ci "inni" szukaja przyszlosci gdzie indziej.

Lothar nie martw sie wiecej miejsca sie nie zrobi, tak jak Yony pisal - my wyjedziemy, a ktos w nasze miejsce przyjedzie.

Pozdro !