Echh wykasowalem sobie posty :/
Ok powiem tak.
Ludzie szukaja lepszego bytu, bo tutaj tego po prostu nie widza. osoby myslace, ze za granica bedzie latwo i kasa sama przyjdzie sa w bledzie i raczej nikt z nas - osob ktore chca wyjechac - tak do tego nie podchodza.
Ja nie planuje wracac do Polski, wole zostac za naszymi granicami i borykac sie tam z problemami niz tutaj. Czlowiek w UE za najnizsza stawke jest w stanie zyc w polsce moze przezyje... Ceny mamy jak w UE, ciezko zeby bylo inaczej, a pensje sami wiemy jaka.
Dzis widzialem sie z moim znajomym ktory niedawno wrocil z Belgii bo byl tam na szkoleniach i powiedzial mi jedno. Najwiecej osob bezdomnych na dworcach to Polacy. I tu nakresla mi sie jedno co wiele razy slyszalem. Rodzinka np klasy sredniej w polsce, ma sie dobrze zyje, moze sobie pozwolic na jakies zachcianki itp itd. Jak wyjada za granice licza kazda monete, bo w UE staja sie klasa biedna... Tak to wyglada niestety.
Co do uzywania jezyka obcego, to to jest kwestia przyzwyczajenia sie i tyle. Po jakims czasie zaczynasz myslec w tym jezyku i nie ma sie najmniejszych problemow.
Pozdro !