Autor Wątek: CZy tablet/telefon może zastąpić kompa?  (Przeczytany 19424 razy)

Offline sylkis

• Pr0
Obudowa i rozmiar ekranu wyznacznikiem jakości sprzętu?
Szklana obudowa w srajfonie to idiotyzm. Upadnie toto raz i całe rozpierdolone.
Obudowa JEST wyznacznikiem jakości sprzętu (hint: Acer jeszcze sprzed 5 lat). No i jak młotkiem napierdalasz z betonem pod spodem to i wszelkie androidofony z gorilla glass wymiękną. Akurat wbrew pozorom nie tak łatwo mechanicznie uszkodzić iPhona 4 - da się, jak i wszystko inne się da rozjebać, ale trzeba mieć naprawdę pecha albo celowo to zrobić. Co prawda swojego 4 mam od jakoś w pierwszej połowie marca, ale już kilkakrotnie mi upadł dość boleśnie i jakoś nic.

Naprawdę daleko mi do fanboja Appla, wręcz z założenia hejtuję tę firmę - po prostu ich rodzina produktów mobilnych (iPody touch, Iphony i iPady - ogólnie zabawki z iOS) im się po prostu udały (nie zrozumcie mnie źle - są bez wad, ale i tak w zależności od potrzeb dla większości przeciętnych śmiertelników nic lepszego nie będzie). I długo się przekonywałem, byłem mocno sceptyczny, z iPhonów/iPadów i ich właścicieli cisnąłem równo i we wrześniu mało co nie kupiłem sobie właśnie tableta z Andkiem, ale kumpel mnie powstrzymał i dał dużo do myślenia. Z tableta w końcu zrezygnowałem, ale jak widać w marcu jednak wybrałem iOS w miejsce Andka.

Fakt, że i dla mnie dyskusyjnym jest to, czy ich cena rzeczywiście jest odpowiednia (nie bez powodu kupiłem stary model, za śmieszną kasę) - ale z drugiej strony czy istnieje jakieś urządzenie z Androidem, które pamięta rok 2009 i nadal ma wsparcie najnowszej wersji swojego OSa? Serio pytam, bo nie słyszałem o takim; a 3GS normalnie ciągnie iOS 6.1 (choć ponoć iOS 6 ma być już końcem jego żywota, 7 już nie dostanie) i o ile nie zajebiesz go śmieciami z Cydii, to z tego co słyszałem nawet nie muli, działa sprawnie (zmierzam do tego, że często się mówi, że przy tej rodzinie produktów Appla płaci się m.in. za ich długożywotność) - gorzej jeśli właśnie masz JB i z jego okazji pewne bardzo przydatne, ale nie bez powodu ojebane przez Apple rzeczy, wtedy potrafi być masakra ;) Za to co chwila z okazji różnych modeli zwłaszcza od Sony słyszę płacze ludzi o tym, że nie mają oficjalnej aktualizacji, za to te nieoficjalne wiążą się z pewnymi (czasem poważnymi) wyrzeczeniami.
(\__/)    This is Bunny.
(='.'=)   Copy and paste bunny to help
(")_(")   him gain world domination.
:zuo: "Jesteś nadęty. Jak cholera." :zuo: