Autor Wątek: Axe fx ultra vs. Kemper  (Przeczytany 10193 razy)

Offline Ewolter

• Gaduła
  • Opanuj swoj GAS!
Odp: Axe fx ultra vs. Kemper
« 16 Lut, 2013, 10:57:57 »
Miałem w domu oba jednocześnie, więc mogę pomóc. Napisz mniej więcej do czego ma służyć (pewnie do grania na nim!), czego oczekujesz i na czym Ci najbardziej zależy. Co ja, Lothar czy Ola Merrow preferuje jest mało istotne ;)
Czego oczekuje.... moze napisze dlaczego mysle o takim sprzecie.
Główny problemem z obecnym sprzetem (AMT stonehead polecam do 3k!)  ktory bardzo mi siedzi i brzmienie niszczy system do nowoczesnych odmian ciezkiego grania.Na kazdej probie gdzie gram w konfrontacji z 6505 i chyle czoła przed ruskimi za ten produkt ale wracajac do sprawy gram z zespołem jakis rytmiczny riff wszystko cacy ustawione commpresor, brameczka i eq jestem zadowolony ale potem wchodzi kolejna sekcja w ktorej gram cos szybkiego melodycznego pod np. ta wczesniejsza gitare rytmiczna. Tutaj nastepuje chwila niezadowolenia, wnerwenia bo najchetniej zmieniłbym juz ustawienia commpresji, bramki,eq i lekko podbiło sobie głosnosc wzgledem drugiej gitary a po pierwsze nie mam tylu kostek a podrugie chociazbym mial nie mam tylu nóg. Wszystko spoko gdyby to było tylko w tej sytuacji to bym kupił cos(np.boss ls-2) zeby zrobic 2 petle i by było cacy ale takich petli potrzebowałbym 1.rtmy ciezkie 2.melodyczne granie ciezkie 3. reverb rtmy ciezkie 4.melodyczne granie+reverb 5. czysty kanał 6.czysty kanał reverb.(to są tylko potrzeby bez zabawy :( czy głupich pomysłów ktore chciałby człowiek przetestowac) wiec ostatecznie gram na "usrednionym ustawieniu" zeby było w miare do wszystkiego.
Długo myslałem po co mi sprzet za tyle kapusty jak kemper,axe bo nawet jeszcze z tą kapela nie gramy koncertow ale jak sie bawic to sie bawic i  mam nadzieje ze zakoncze ta nieustanna tułaczke sprzetowa tym posunieciem. Osiagne swoją mekke zadowolenia a GAS znikinie :)

Czyli w skrocie czego najbardziej oczekuje to grania na live a dopiero potem nagrywanie ktore po karcie muzycznej i guitar rigu w obu przyprawi mnie o kał w spodniach.
« Ostatnia zmiana: 16 Lut, 2013, 12:00:59 wysłana przez Ewolter »