Autor Wątek: Co was ostatnio zszokowało?  (Przeczytany 1456864 razy)

Offline sylkis

• Pr0
Dla mnie bardziej męskie jest puszczenie przodem kobiety w drzwiach niż jaranie się grubymi strunami w nienaturalnie wysokich strojeniach. Aaaaaaaaaaaaaaaaaal e ja tam jestem tylko niegroźnym dziwakiem ;)
Ale co ma pięść do dupy? :D Dodajesz sobie męskości gitarą? :facepalm:

Odstraja się.
Nawet jeśli, to przynajmniej dużo mniej.
No nie wiem czy mniej dżdżdż to lepiej.
Mniej pizgliwego dź-dź, więcej monumentalnego drr-drr - mnie to odpowiada :) i nie słychać u góry tego zjebanego przebijającego się drucianego dźwięku, jakby grał jednocześnie clean obok przesteru...
Podciągnięte/zawibrowane flażolety>statyczne flażolety
Co kto lubi. Ale akurat u dołu o wiele łatwiej się robi takie rzeczy (imo), więc kwestia ćwiczeń i nawet i na szprychach od roweru wyjdzie.

Dupa tam, bywa, że brzmi gorzej, szczególnie grube wioliny. Np taki EB 24p w roli 3 struny to zwykle martwota w wybrzmiewaniu, jak dla mnie. Może są lepsze marki, może da się to lepiej ustawić - nie wiem, zwykle mam z tym problem. No i tak jak Vicol mówi - zmusić dobrze napiętą linę okrętową do ładnego kwiczenia i wibrowania, to jest zadanie nawet nie dla kowbojów - rejwonów.
W zasadzie to już wcześniej napisałem wszystko - grube wioliny rzeczywiście mogą być chujowe, no a o zbyt dużej dysproporcji pomiędzy naciągami pewnie tez nie ma co się rozpisywać. Co do kwiczenia - też już napisałem... :D
Ale za to jak właśnie brzmi wiosło samo z siebie, zarówno akordami jak i pojedyncze struny, jak decha wibruje, jak bez użycia poszczególnych technik wszystko brzmi pełniej, potężniej, głębiej (akurat ten ostatni czynnik rzeczywiście utrudnia flażolety, kwestia co kogo bardziej jara) - mnie tam to odpowiada, a wręcz co robię podejście do jakiegoś cieńszego setu pod wpływem tutejszych forumowych gadek jak wasze, to tylko się utwierdzam w tym, jak bardzo pozbawione jaj i jebnięcia jest brzmienie z cienkich setów i bez lin cumowniczych gorzej mi się gra.

Ale przyznam szczerze, że przez opisane przez was wady sam ciągle szukam "złotego środka" pomiędzy cienkimi i grubymi setami, ciągle jednak mnie ciągnie w stronę tych drugich ;)
(\__/)    This is Bunny.
(='.'=)   Copy and paste bunny to help
(")_(")   him gain world domination.
:zuo: "Jesteś nadęty. Jak cholera." :zuo: