A Single Man4/5
Ładnie zrobiony, ciekawy pomysł ze zmianą nasycenia obrazu w zależności od nastroju głównego bohatera.
Choć myślę, że gdyby nie to, że dotyczył geja i jego sytuacji po stracie partnera byłaby to kolejny mdły film o opuszczonej kobiecie/mężczyźnie.
Moonrise Kingdom5/5
Dawno nie widziałem czegoś takiego fajnego. Opis na filmwebie jest dosyć mylący. Jak dla mnie miał taki lekko baśniowy, może momentami absurdalny klimat. Polecam
An American Crime4-/5
Film na faktach, trochę wkurwia mnie czasem oglądanie takich rzeczy. Nie mieści mi się w głowie być takim idiotą, że tacy luzie istnieją
Troszkę jednak zabrakło tempa i dwie główne aktorki wg mnie nie do końca się wpasowały.
Dark Shadows 3/5
Deep i Burton robili lepsze, ale do kolacji można obejrzeć.
Frankeweenie4+/5
Fajne, ładne, trochę nawiązań do tzw. klasyków kina grozy i nie tylko.
Beasts of the Southern Wild 4/5
Przyjemnie się oglądało, tak w połowie trochę akcji zabrakło i może nie zawsze pasowały mi prawie mądre rozmyślania głównej bohaterki.
Atlas chmur5/5
Jak zobaczyłem w polskich internetach tytuły recenzji typu: "porażka ale piękna" itp. Wiedziałem, że to jakieś malkontenctwo krytyków. Może oczekiwali remake-a Matrixa ? Pies ich lizał.
Również jeden z ciekawszych filmów, mnogość wątków, nie dłuży się, chyba nie mam się do czego przywalić.