Autor Wątek: Kącik fitness  (Przeczytany 377900 razy)

Offline Lothar

• Pr0
  • Ibanez <3
    • Spaceshark's Lair
Odp: Kącik fitness
« Odpowiedź #875 20 Sie, 2012, 17:34:09 »
Tak całkiem poważnie, czesto zastanawiam się czy ta siłka jest wam po to by mieć rzeźbę, czy by mieć rzeźbe,siłę i sprawność. Patrzac i czytając mam wrażenie ze głównie to pierwsze. Jakoś takiego mam farta, ze ilekroć przychodzi jakiś nowy, napakowany tak ze rąk do klaty dociagnąc nie może, bo arbuzy blokują swobodę manewru, gdy przychodzi do targania płyty meblowej najnormalniej nie daja rady niczym cherlaki. Chwali sie jeden z drugim ile wyciska na klate a kłopot z 50 kg w wiekszym gabarycie. Niby powinna być siła a jej nima. Zadbajcie o to by nie była to tylko rzeźba.

UWAGA PRZECHWAŁKI INCOMING!

Jarku, wypowiem się za siebie, zawsze byłem uważany w towarzystwie za "tego silnego"mimo moich średnich gabarytów wzrost/waga (175/~71) i myślę, że to nie będą czcze przechwałki, jeśli powiem, że jestem jedyną osobą na tym forum, która jest w stanie położyc sobie na kolanach dwa 40 kilogramowe hantle, podrzucić je, położyć się z nimi na plecy i podnieść 8 razy (a mój rekord to hantle 45kg i 5 powtórzeń). Wiem, że to mało życiowa sytuacja ale weźmy np. martwy ciąg, który jest przecież bardzo częstym zdarzeniem w tzw. "prawdziwym życiu". Skoro potrafię podnieść z ziemi dwa razy 150kg to myślę, że poradzę sobie z płytą 50kg ;)
Ale to tak tylko odrzucam zarzuty od siebie bo rzeczywiście priorytety w jakim celu chodzę na siłownie to:
- estetyka/rzeźba
- poczucie zadowolenia z siebie
a na końcu - siła i sprawność.
Drugie wynika z pierwszego a pierwsze z trzeciego więc to się wszystko trzyma kupy.

Ale, masz rację, nie raz widzę na siłowni wielkich byków, którzy robią się czerwoni jak podnoszą ciężar mniejszy niż ja a wyglądają jakby dęby wzrokiem przewracali. Dlaczego tak mało podnoszą? Poważnie nie wiem. Geny chyba.

Wypowiadałem się za siebie ale myślę, że lord napisałby podobnie.
« Ostatnia zmiana: 20 Sie, 2012, 17:36:42 wysłana przez Lothar »
facebook.com/EnolyBand

Rób perke.