Autor Wątek: STRATEGIA MARKETINGOWA GIBSONA... podnoszenie cen i cięcia przy pocałunku w dupę  (Przeczytany 40132 razy)

Offline Tomek Martyniak

• Gaduła
  • żartowałem przecież
Ale może dlatego ja gram koncerty i o moim zespole piszą, bo koncentruję się na muzie a nie pierdołach...

Bardzo mi się podobało jak kiedyś Robert Gawliński za kulisami Opola wyjaśnił jedną sprawę z jakimś typem. Włączyła się gadka o muzyce i cwany oczytany typek z jakiejś kapeli gada na zasadzie że 'Wilki to już nie to samo co dawniej'. Dostał się do debiutów, wygrał szansę na sukces i napisali o nim w paru miejscach. Stwierdził że pogada sobie z Gawlińskim jak ze starym waflem z branży.

Gawliński sprzedał mu tak:

RG: Człowieku ... powiedz mi, ile masz złotych płyt na koncie?
Typ: no, żadnej
RG: A ja mam trzy platyny w tym jedną podwójną i trzy złote, dostałem sześć Fryderyków i byłem osiem razy nominowany. ... a ile z Twoich numerów było hitami (pierwsze miejsce na liście przebojów) ?
Typ: no, żaden
RG: a ja miałem osiemnaście hitów .... ej ... nawet w rozgłośniach studenckich?
(brecht na bekstejdżu)
Typ: no ...
RG: Ile z Twoich numerów grają stacje TV i radiowe?
Typ: no, dwa
RG: aha, a moich dwadzieścia jeden na tą chwilę.
RG: To weź się zastanów bardzo Cię proszę co Ty pierdolisz, a może jeszcze z Ciebie coś będzie.

Yony to nie jest pocisk w Twoją stronę, tylko czasem jak coś mi się zaczyna wydawać to przypominam sobie tą rozmowę i moją twarz ozdabia uśmiech mona lisy.