Autor Wątek: Co Was w życiu najbardziej wkurwia, czyli kącik małego frustrata  (Przeczytany 1703935 razy)

Offline sylkis

• Pr0
Sylkis, jak u Was wygląda rekrutacja na magisterkę na anglistyce? U nas (o dziwo jak w większości normalnych uniwersytetów) jest egzamin wstępny + rozmowa kwalifikacyjna, także wynik obrony/egzaminu końcowego jest całkowicie nieważny. A jeśli wierzyłeś, że udział w czymkolwiek pomoże Ci niżej niż na doktoracie, to trochę naiwnyś ;)
Brane są pod uwagę ocena z dyplomu i średnia z przebiegu studiów (tak, drugi raz jest brana po uwagę, nie ważne, że ona jest już w ocenie z dyplomu zawarta). TYLKO te dwie rzeczy są brane pod uwagę.

Czyli jak w Szczecinie są chyba ze 4 anglistyki (wliczając to w te wszystkie prywatne) + chuj wie ile wszelkich lokalnych od Świnoujścia po Gorzów, to przy takim konkursie świadectw mam większe szanse na dostanie się do Poznania (LOL!), gdzie jest właśnie rozmowa kwalifikacyjna :/

Pocieszam się tym, że w przyszłym roku u nas też mają ją po niewiem ilu latach wprowadzić, czyli pewnie zaczną odsiewać wszystkich debili z tych Collegiów Balticów i innych Wyższych Szkół Języków Obcych z po prostu wysokimi średnimi, a konkurować o miejsca będę z ludźmi z US z innych roczników, bo jak się wieść rozniesie to pewnie się wszyscy rzucą jak dzikie świnie ;)

Ale do tego czasu nie wiem co robić (pracować miałem tak czy siak więc oprócz tego), chyba będę uderzał w polonistykę na amerykanistyczną specjalność komparatystyczną (jeśli to otworzą, bo to ma ledwo startować, więc może być za mało chętnych, jak nikt prawie o tym nie słyszał :/) i wtedy już chuj, olewam anglistykę, lub w najgorszym wypadku pójdę na rok na BA z rusycystyki, może uda mi się załapać na darmowy kurs językowy, bo ponoć miali siatkę przekształcić tak, że 1 rok rus u nas ma tak wyglądać ;) i za rok właśnie jeszcze raz w anglistykę uderzam.
« Ostatnia zmiana: 12 Lip, 2012, 08:37:25 wysłana przez sylkis »
(\__/)    This is Bunny.
(='.'=)   Copy and paste bunny to help
(")_(")   him gain world domination.
:zuo: "Jesteś nadęty. Jak cholera." :zuo: