Autor Wątek: Co was ostatnio zszokowało?  (Przeczytany 1459653 razy)

Offline Ghost_of_Cain

• Pr0
Ghost, palisz papieroski albo pijasz alkohol? ;)

Palenie papierosów jest śmieszne :) Alkohol - owszem. Ale na starość zmądrzałem i naprawdę się ograniczam, właśnie po to, by pożyć dłużej.

Posty połączone: 07 Lip, 2012, 02:17:08
A kto tu mówi o braku szacunku dla ciała, czy psucie go? Kolo widocznie lubi takie klimaty i mu się to podoba, więc sobie zrobił. A to, że według pewnych kryteriów wygląda ekstremalnie - porównajcie do podobnych kryteriów hałas, którego słuchacie ;)

Mnie naprawdę mniej interesuje jak to wygląda, od tego, do czego musisz swoje ciało zmusić, by tak wyglądało. Rzecz nie jest nowa, w wielu kulturach ludzie się uszkadzali bez żadnych istotnych powodów. Mnie naprawdę nie trzeba tłumaczyć, że transgresja jest wolą i imperatywem u ludzi, odkąd pewna kudłata małpa uniosła łeb ponad trawę i radośnie stwierdziła, że może a) wyjrzeć ponad b) gdzieś powędrować. Nie zmienimy tego, ludzie przejdą przez etap dodawania sobie cech / części ciała / umiejętności / zmysłów, a potem, jak Lem dawno się śmiał, ujmowania ich, ot dla zabawy.

Ja tylko grzecznie pytam "po chuj" i choć zadowoli mnie odpowiedź "bo tak!" :) to mam niestety podstawy by się obawiać, że u zbyt wielu ludzi znaczy to po prostu brak refleksji i głupotę.
« Ostatnia zmiana: 07 Lip, 2012, 02:17:08 wysłana przez Ghost_of_Cain »