Autor Wątek: Co Was w życiu najbardziej wkurwia, czyli kącik małego frustrata  (Przeczytany 1704290 razy)

Offline sylkis

• Pr0
Co do samego żarcia w KFC to jest mega porządne, w sensie mięso jest najwyższego sortu, frytki to McCain. Tylko sposób przyrządzania jest chujowy, olej praktycznie nie jest wymieniany, tylko filtrowany z dodatkiem chemii (magnesol to się nazywa), która wywala z niego smieci. Olej wymienia się więc bardziej przez to że tłuszcz wsiąka w żarcie i sie go dokłada na bieżąco.
Mięso słyszałem, że z Drobimexu jest, ale którego sortu już nie wiem. Co do głębokiego oleju, fakt, chujówka trochę, że w takiej wysokiej temperaturze tracą się watości odżywcze + sam olej jest w chuj niezdrowy. Ale w domu sam często robie sobię "deep fired" żarcie i też raczej rzadko wymieniam olej (mam do tego odstawiony zawsze specjalny, najtańszy możliwy co by nie marnować porządnego) ;)

Z tą książeczką to mnie pocieszyliście nieźle, bo w sumie to mnie zawsze głównie zniechęcało. Będę musiał to zbadać. Tylko jak ja będę zbierał te próbki gówna na rano przez X dni z rzędu? :o

BTW, wg. koneserów gdzieś-tam w świecie najlepsze frytki to takie z 3-4 oleju, mają już lekko orzechowy smak (serio coś w tym jest, sam nie zdawałem sobie sprawy dopóki samemu nie sprawdziłem doświadczalnie), ale jeszcze tych negatywnych walorów smakowych starych olei.
« Ostatnia zmiana: 04 Lip, 2012, 00:38:56 wysłana przez sylkis »
(\__/)    This is Bunny.
(='.'=)   Copy and paste bunny to help
(")_(")   him gain world domination.
:zuo: "Jesteś nadęty. Jak cholera." :zuo: