Fajna książka od matmy na ostatniej fotce 
Korzystałeś z jakichś stron-poradników robiąc korpus, gryf i główkę? Jeśli tak, to podziel się 
O dziwo szkoła się skończyła, a tu kurwa benc! Trzeba sobie policzyć coś w miarę dokładnie, a jedyna tabelka z sinusami pod ręką była akurat tutaj

Nie korzystałem z żadnych konkretnych poradników, zaglądam tylko od czasu do czasu tutaj
http://www.projectguitar.com/ wbijasz w tutorialsy i tam jest sporo informacji jakbyś chciał, ale dużo tam mitomanów i dorabiania filozofii ( magiczne działanie zipów przy klejeniu podstrunnicy i inne takie), ale niektóre patenty np. ze szlifowaniem brzegów progów są najs.
Dobrze idzie, oby tak dalej.
Korpus z Jerzego Dąbczaka? Przy tej twardości i cienkiej desce może nieźle kurwić, czyż nie?
Na to liczę. Twarde jest jak jesion czy klon, nawet trochę bardziej, całkiem niezłe parametry wytrzymałościowe. Gryf jest grubaśny (tak ze 24 mm z podstrunnicą), ale z tego co mi wiadomo to drewno dość łatwo się paczy dlatego akurat na gryf to się średnio nadaje. Tak czuję, że mi zrobi śmigło więc zrobię bolt-on a potem najwyżej wymienię sobie gryf