Autor Wątek: Twoje graty... - plusy i minusy  (Przeczytany 93961 razy)

Offline pastOr

• Prawie użytkownik
Moje graty czyli:

Epiphone Zakk Wylde (Merlin Legend Ceramic Bridge i Alnico Neck)
Świetna gitara zwłaszcza po wymianie pickupów naprawdę dobrze brzmi

Langowski Custom (robiona na zamówienie kopia MM EVH tylko że decha z mahoniu i pupy DiMarzio Tone Zone pod most i Paf Pro przy gryfie)
Trudno mi powiedzieć o plusach czy minusach tego badyla bo był robiony specjalnie dla mnie, więc mam to co chciałem chociaż z biegiem czasu zmieniłbym most na stały bo przeszło mi wajchowanie :)

Rivera kr-100
Mój nowy nabytek :) Absolutny top jeśli chodzi o wzmacniacze. Tak uniwersalnego wzmacniacza jeszcze nie widziałem/słyszałem. Można na nim ukręcić każde brzmienie od Fendera po mega rzeżnickie hi gainy. Moc 100 watów z możliwością przełączenia na 50, 25 i 12.
Minusem dla niektórych może być to, że jest cholernie głośny, aż do przesady (ale ma przełączniki zmniejszające moc kosztem lekkiej zmiany charakterystyki brzmienia), oraz to że trzeba się trochę naręcić aby uzyskać naprawde wyczesany sound.

Peavey triple XXX
Rasowy nowoczesny hi gain z porażającą ilością przesteru. Ten wzmacniacz to kopalnia gainu ale dobrze brzmiący.
Dosyć dobry jak na hi gain kanał czysty którego nie udało mi się przesterować, no może jak odkręciłem na full ale tak głośno nie da się grać :)
Minusem jest to, że ciężko ustawić brzmienie delikatnego crunchu bo od razu zaczyna ryczeć potężnym drivem

Marshall jcm 900 cab
Klasyk

Line 6 Pod X3 Live (na 4 kabelki)
Używam go na chałturkach oraz na 4 kabelki na koncertach
Pod jak pod wiadomo, ale jest jedna wada tej metody. X3 (nie wiem jak inne pody) wprowadza spore szumy i strasznie ingeruje w brzmienie wzmacniacza. W Triplu zmienia charakter brzmienia a w Riverze jeszcze do tego potrafi skompresowac dodatkowo drive. Cholernie mnie to irytuje.

Wah Dunlop ZW-45 sygnaturka Zakka
Bardzo mi się podoba ta kaczucha a grałem na wielu. Prawdziwy potwór na przesterowanej gitarze.
Minusem jest to, że przeciętnie brzmi na czystym brzmieniu.
Niektórym może sie nie podobać bardzo mały skok pedału. Ludziom lubiącym szeroko zamiatać nie polecam.

I inne pierdoły czyli Laney tfx 300 jakieś bossy srosy itp

« Ostatnia zmiana: 15 Cze, 2012, 09:35:53 wysłana przez pastOr »