Autor Wątek: Randall/Fortin Satan Ola Englund Signature Amp  (Przeczytany 12526 razy)

Offline zerotolerance

• Pr0
  • Biegnę ci wpierdolić.
Uruchomiłem sobie trzy filmiki jakie Ola zrobił, najpierw Fortin Natas (łoooo kuuuufa!), potem Fortin Satan (no spoko!), a na koniec Randall Satan (e?!). I powiem, Wam, że na moje to albo kręcił coraz gorzej brzmienia, albo te wzmaki są coraz bardziej w kake. Ten Randall, na mnie nie zrobił najmniejszego wrażenia, a szkoda, bo po wczorajszej recenzji Puffa zgrzałem się jak dziecko (Natas to moje marzenie!!!). Bez rewelacji na tym filmiku, czekam na ogranie za rok.

Z tego co wiem to Satan z założenia miał być lekkim rozwinięciem Natasa - dodana dodatkowa korekcja i jakieś przełączniki. Zauważ, że z biegiem czasu jak Ola dostawał te wzmaki, czyli najpierw najbardziej stockowy Natas, potem zrobiony już pod niego Satan, a teraz dodatkowo jakoś go jeszcze zmodowali i przykleili logo Randalla (na pewno dostał inne lampy, chyba 2x6L6 i 2xKT88), to równocześnie brzmienie zmieniało się coraz bardziej na takie, które ma w głowie. Poza tym, różne kolumny, na pewno różne ustawienia mikrofonów itp.

Moim osobistym faworytem jest Satan bez moda, bo można na pewno zrobić na nim to samo co na Natasie, ale nie ma, aż tak typowo Olowego charakteru.