Autor Wątek: Co Was w życiu najbardziej wkurwia, czyli kącik małego frustrata  (Przeczytany 1702368 razy)

Offline g-zs

• Pr0
  • got beagle?
No nie do końca, w opisie aukcji nie było nic na ten temat, aby mu odbiór osobisty nie pasował, a takie rzeczy się w opisie podaje (i to wyróżnioną czcionką), z czym nie raz się spotkałem. To, że nie miał zaznaczonego tam w opcjach - to nic nie znaczy, mógł zapomnieć.

Ale mógł też nie zapomnieć, a na aukcji obowiązuje tylko to co jest napisane. Jesli nie ma odbioru osobistego to znaczy że na takie cos nie wyraża zgody.
I nie ma zasady żeby pisać o odbiorze osobistym lub jego braku w opisie. Jesli byłaby taka konieczność to na chuj osobna zakładka na warunki wysyłki i odbioru?

Co do samej ceny - klikając licytację zgodziłes się na warunki. Ja nie wiem dlaczego, i wkurwia mnie to za razem, że ludzie najpierw licytuja a potem marudzą że wysyłka wg cennika pp kosztuje 4.70 a oni zapłacili 5.5. Myślisz że materiały pakunkowe, folia bąbelkowa, taśma klejąca a nawet głupi długopis rosna na drzewach albo spadają z nieba podczas deszczu? To wszystko kosztuje i jak sprzedajesz sporo to to nawet kosztuje duże pieniadze. Obecnie sprzedaję na allegro x-naście książek, część pójdzie za 1zł, gdybym miał brać za przesyłkę dokładnie tyle ile bierze poczta to by mi wyszło że pakując książke w kopertę bąbelkową (która kosztuja około 2pln) bym dopłacił jeszcze do tego wszystkiego (nie licze juz nawet kosztu wystawienia aukcji i prowizji dla Allegro). Koszt przesyłki to umowne określenie materiałów do opakowania i tego co pobiera poczta i kropka. Dla ludzi którym to nie odpowiada są sklepy. Tam za towar płacisz już wszystkie te koszta o których wspomniałem wyżej w cenie końcowej kupowanego produktu.

I jeszcze ostatnie - wystawiając kilkadziesiąt aukcji nie zastanawiam się nad cena wysylki kazdego z osobna bo bym ocipiał. Na niektórych przedmiotach za wysyłke troche grosza wpadnie do mojej kieszeni, na innej trochę będe musiał dołożyć. Taki lajf

E: Ztextwallowałem textwallera, fokje! :D
B ( o ) ( o ) B S