Autor Wątek: Co was ostatnio zszokowało?  (Przeczytany 1426836 razy)

Offline Bjørn

• Pr0
  • Imponderabilistyczny monopluralista.
Obaczymy. W każdym razie szokujące jest, że
a) istnieją takie sytuacje w szkole
b) że na to się przyzwala przez brak reakcji

Mnie szokuje wyłącznie to drugie. KOMPLETNIE nie rozumiem dlaczego w sytuacji tak skrajnego zachowania nie wyciągnie się wszelkich możliwych konsekwencji? Tj.: pedagog szkolny, rozmowa rodziców z dyrekcją i wychowawcą, wizyta w domu, jeśli trzeba, to postraszenie, że nauczyciel zgłosi to na policję. Nie ma takiej opcji, żeby kolesiowi odpuścić. Az, Ty jesteś nowy, rusz temat, mów, że Cię szokuje jeśli nic nie zrobią, nie odpuszczaj. Inaczej koleś będzie w sensie przenośnym już tylko "do zabicia" dla społeczeństwa. A może być zamiast tego normalnym człowiekiem - jeśli mu się teraz NIE odpuści.

Odpowiedzi udzielę Ci poprzez zacytowanie sylkisa:

obawiam się, że pewnie schowają głowę w piasek, bo taka polska mentalność. Właśnie albo "bo to przez bezstresowe wychowanie", albo "wychowaniem zajmują się rodzice, nie szkoła i nie nasza rola się do tego wtrącać, społeczniaku i kapusiu", albo i nawet strach przed konsekwencjami w postaci ściągnięcia na siebie mszczącej się patoli (oczywiście werbalizowane jako "nie warto gówna tykać" i inne takie lekceważenie), lub w ogóle połączenie powyższych.

Ogólnie to sytuacja mnie aż tak nie dotyczy, bo to nie ja byłem tym nauczycielem. No ale...!
. : : Death Metal und Jazz : : . || dubstepowe banjo w djencie || . : : Fractal > all your amps : : .