Autor Wątek: Wypożyczalnia efektów  (Przeczytany 26912 razy)

Offline headcharge

• Pr0
    • OVKHAOS
Odp: Wypożyczalnia efektów
« Odpowiedź #50 25 Kwi, 2012, 14:48:02 »
Trzeba było mu powiedzieć, żeby wysyłkę sobie doliczył z Thomanna :P

Dla mnie pomysł bardzo dobry. Popracowałbym nad wysokością kaucji, dlaczego, już tłumaczę.

Nie należę do zamożnych polaków i sprzet zbieram długo... Mam np kopie TS'a, a chciałbym wziąć do ręki, Maxona 808 i podpiąć go NA SALCE, dlatego ta idea jest super. Ale miało być o kaucji, więc gdy np nowy maxon kosztuje parę stówek, to muszę trochę na to poczekać aby uzbierać. Tak mając wypożyczalnie, wypożyczam efekt i sprawdzam czy jest sens żebym w ogóle zabrał się za zbieranie na nową czy tam używaną sztukę. Nie chciałbym, aby po 3 misiącach odkładania kasy, po kupnie okazało się, że różnica między Maxonem 808 a kopią ts'a jest tak subtelna, że nie warta wydawania tych paru setek zł.

Nie mówiąc już o efektach za tysiące...

Także idea jak najbardziej zajebista i oryginalna. Kwestia obmyślenia ceny i zabezpieczenia się. Ktoś tutaj wspomniał, że są wypożyczalnie, gdzie ludzie wypożyczają droższe rzeczy jak auta czy biżuterie i nie ma tragedii. Polska się też zmienia i ktoś kto w ogóle, zauważa takie efekty jak Zvex czy inne mad profesory, nie jest laikiem, co można uznać za pewien gwarant, że on faktycznie chce to ograći może kupić. Ktoś kto się nastawia na kradzież, prędzej celowałby w jakieś bossy czy inne ustrojstwa, które są popularne. Nie wiem, może naiwny jestem...:)